Performanță uriașă pentru Simona Halep! Ce premieră sărbătorește la ieșirea din carantina impusă la Australian Open

Performanță uriașă pentru Simona Halep! Ce premieră sărbătorește la ieșirea din carantina impusă la Australian Open
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

Simona Halep a încheiat perioada de 14 zile de carantină impusă de organizatorii Australian Open pentru toți participanții la primul turneu de Grand Slam din acest an. Campioana noastră are și un alt motiv de bucurie: o performanță uriașă, o premieră în cariera personală pe care nicio altă jucătoare de tenis aflată acum în activitate nu a mai atins-o.

Performanță în permieră pentru Simona Halep

Simona Halep are motive de mândrie! Chiar înainte de primul meci din 2021, sportiva realizează o permieră în cariera sa cu care nu se pot lăuda foarte multe jucătoare de tenis la nivel mondial.

”Acum 7 ani mi-am făcut debutul în Top 10! 346 de săptămâni mai târziu sunt încă acolo. Ce călătorie frumoasă și sălbatică a fost. Mă simt foarte mândră de această serie și încântată de ceea ce urmează”, a transmis Simo printr-un mesaj postat pe pagina personală de Instagram.

Simona este singura jucătoare aflată acum în activitate care se poate mândri cu o astfel de performanță. Nici măcar Serena Williams nu a reușit acest lucru.

Simona Halep a intrat pentru prima dată în primele 10 jucătoare de tenis ale lumii pe data de 27 ianuarie 2014, odată cu accederea în sferturile de finală de la Australian Open. Atunci, jucătoarea româncă a pierdut finala în fața Jelenei Jankovic.

Între timp,  câștigat 22 de trofee WTA la simplu, dintre care două de Grand Slam, Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019.

Cu cele 346 de săptămâni consecutive în top 10 WTA, Simona se află pe locul 8 în toate timpurile din acest punct de vedere, de când se ține acest clasament computerizat, adică din 3 noiembrie 1975.

Pe primul loc se află Martina Navratilova, care a avut 1.000 de săptămâni la rând în Top 10 WTA, urmată de Chris Evert, cu 746 de săptămâni, și de Steffi Graf, cu 625.

Simona se află și pe locul 10 all-time din perspectiva numărului de săptămâni pe poziția de lider WTA, respectiv 64 de săptămâni. În prezent, Simona se află pe locul 2 WTA.

Declarații la final de carantină australiană

Simona Halep încheie astăzi cele două săptămâni de carantină impusă de organizatorii Australian Open.

Simo recunoaște că nu a fost o perioadă ușoară.

“N-am avut nimic de făcut în carantină. Nu e ușor, pentru că trebuie să stăm doar în cameră și avem numai patru ore să mergem la terenuri pentru antrenamente. Nu m-am antrenat niciodată mai mult de două ore, așa că am folosit cele două ore de joc, după care mă întorceam să mă bucur de cameră”, a declarat Simona Halep pentru The AO Show.

Totodată, Simona a dezvăluit și ce perspective are pentru această ediție a Australian Open, după ce la edițiile anterioare din 2018 și 2020, jucătoarea noastră a ajuns doar până în finală, respectiv semifinală.

“Să merg un pas mai departe ține de șansă, de puțin noroc, am fost foarte aproape să câștig la ultimele două ediții. Nu sunt foarte departe de a câștiga. Pot să spun că am încredere că voi câștiga într-o zi acest turneu. Trebuie să continui să muncesc și să am încredere în faptul că sunt aici și am posibilitate de a câștiga turneul. Voi continua să cred, pentru că, dacă ai încredere și lupți, poți câștiga orice turneu!”, a mai spus Halep pentru site-ul Openului Australian.

Simona Halep va juca primul meci din acest an vineri, 29 ianuarie, împotriva liderului mondial Ashleigh Barty, în cadrul turneului demonstrativ caritabil ”A day at The Drive”.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!