Meciul unei generații! Naționala României de Rugby este pregătită de spectacol

Meciul unei generații! Naționala României de Rugby este pregătită de spectacol

Meciul unei generații! Naționala României de Rugby este pregătită de spectacol.

Data oficială pentru partida cu Belgia, amânată deja de două ori, este de 7 februarie!

Amânată deja de două ori din cauza pandemiei de coronavirus, partida de rugby dintre România și Belgia se va desfășura pe data de 7 februarie. Programată inițial pentru 14 martie, iar mai apoi pentru 1 noiembrie, forul european a venit cu noua dată finală, iar „stejarii” se anunță pregătiți la ora meciului:

”Va fi o partidă grea, pentru că venim după pauză. E un meci pe care îl așteptăm de un an. Eu cred că va fi bine, așa am încredere”, a declarat Constantin Pristaviță, component al naționalei de rugby a României.

”Deocamdată avem doar testele medicale, după care ne vom duce la Izvorani și vom începe să pregătim meciul. Avem destul timp ca să ne putem intra în formă. Nu cred că dacă jucam partida anul trecut, ar fi fost cu totul alt rezultat față de acum. Nouă ne trebuie cinci puncte și cred că pe asta ne putem baza. Atuul nostru este că n-am pierdut acasă mai niciodată și că formăm o echipă în care tot timpul jucăm foarte bine când avem cuțitul la os”, a declarat Eugen Căpățână, component al naționalei de rugby a României.

De ce este atât de important meciul împotriva Belgiei!

În cazul unei victorii, echipa noastră națională de rugby va evita ultimul loc în Rugby Europe Championship și implicit meciul de baraj pentru evitarea retrogradării, împotriva Olandei. Jucătorii noștri nu se tem de o eventuală amânare a partidei și sunt deciși să se pregătească cât mai bine pentru a obține victoria.

Primul pas spre această partidă a fost făcut de la începutul săptămânii, când componenții naționalei României au făcut vizita medicală:

”Vom trata meciul la fel, nu contează unde-l jucăm, cum îl jucăm. De multe ori contează și stadionul, dar nevând public, nu cred că va fi o diferență mare. E un pic greu să tot schimbi stadionul la fiecare meci acasă, că tot trebuie să călătorești, să schimbi orașe, să schimbi terenurile de antrenament, cazări, însă ne-am obișnuit, de ceva vreme tot în deplasare jucăm”, a adăugat Constantin Pristaviță, component al naționalei de rugby a României.

”Singura problemă e că nu putem avea spectatori. Cred că rugby-ul trebuie să se joace în toată țara, ca toată lumea să se poată bucura de el. Singurul impediment ar fi acesta, că nu pot asista oameni la meci, dar pentru mine ca sportiv e bine să văd toată România și să am de povestit că am jucat peste tot. În cazul meu, pentru că sunt destul de emotiv, suporterii reprezintă un ajutor foarte mare. Cred că jucăm pentru cineva, pentru familie, pentru suporteri, pentru tot ce înseamnă suflarea rugbystică și cred că în acest context al pandemiei trebuie să ne gândim că ne vor urmări și ne vor susține, doar că altfel decât au făcut-o până acum. Dar vor fi cu siguranță acolo”, a mai spus Eugen Căpățână, component al naționalei de rugby a României.

Pentru prima dată în istoria naționalei, ”Stejarii” vor juca un meci pe stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova. Partida va avea loc la 7 februarie, de la ora 15.30, urmând să fie transmisă în direct de TVR 1.

Miza rugby-ului românesc! Calificarea la Cupa Mondială din 2023!

După meciul cu Belgia, stejarii nu vor avea timp de relaxare, asta datorită ediției 2021 a Rugby Europe Championship! Debutul acestei ediții contează pentru campania de calificare la Cupa Mondială din Franța 2023, pe continentul european.

Primele două clasate în ierarhia cumulată a competiţiei 2021 – 2022 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupanta locului 3 va merge la turneul final de recalificare. Spre marea competiție de peste doi ani sunt îndreptate gândurile tuturor jucătorilor și oficialilor:

”Ca de fiecare dată, vrem să ne calificăm din prima, să reușim să câștigăm meciurile importante și să rezolvăm calificarea de anul acesta pe cât mai mult posibil”, a declarat Constantin Pristaviță, component al naționalei de rugby a României.

”Am mai spus-o și o mai spun, nu contează de pe ce loc te califici, important e să fii acolo, să fii cu națiunile mari și să demonstrezi încă o dată că rugby-ul încă poate, că rugby-ul e la nivel înalt”, a declarat Eugen Căpățână, component al naționalei de rugby a României.

Federația română de rugby a fost înființată în anul 1931, și a fost și unul dintre membrii ce au fondat FIRA, în 1934. A fost afiliată la International Rugby Board în 1987, când echipa națională a fost invitată să joace în Campionatul Mondial Inaugural.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!