Incredibil! Calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, nu a mai un meci oficial de aproape un an

Incredibil! Calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, nu a mai un meci oficial de aproape un an

Este singurul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar nu a mai avut un meci oficial din martie anul trecut.

Cosmin Gîrleanu reprezintă singura șansă pentru boxul românesc de a obține o medalie olimpică. Dar sportivul român nu a mai boxat de aproape un an.

”Ultimul meci pe care l-am avut a fost cel de anul trecut, din martie. E foarte greu doar ne antrenăm…Nu am avut niciun meci de verificare, doar sparringuri și antrenamente”, a povestit Cosmin Gîrleanu, singurul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

La nivel național, Cosmin este cel mai bun pugilist la categoria 52 kg, categorie la care va concura și la Olimpiadă. Din cauza pandemiei, competițiile au fost suspendate. Cu toate acestea, nu își pierde speranța și continuă să se antreze intens pentru Olimpiadă.

”Eu fizic și mental mă simt pregătit, dar, dacă nu avem meciuri, nu avem cum să aflăm unde suntem. Mă bucur că am reușit să mă calific la Jocurile Olimpice și sper ca în acest an să se dea drumul la meciuri, să boxăm, să avem cât mai multe meciuri. Când se reia turneul de calificare sper să se califice și alți colegi de-ai mei”, a mai spus Cosmin Gîrleanu.

În vârstă de 22 de ani Cosmin Gîrleanu face box de performanță de 11 ani. Este de 13 ori campion național, iar în 2015 a devenit campion mondial la juniori. Mai are în palmares titlurile de vicecampion european la juniori și la seniori U22. Anul acesta va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde țintește o medalie.

”Vreau să ajung să ajung pe podium!”, precizează Cosmin Gîrleanu, singurul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!