Haos la Melbourne! Sportivii, la un pas de excludere! Simona Halep, una dintre vinovate

Haos la Melbourne! Sportivii, la un pas de excludere! Simona Halep, una dintre vinovate
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Haos la Melbourne. Mai multi tenismeni au încercat să iasă din camerele în care au fost puși în carantină. Acestora nu li se pare corect că ceilalți sportivi au fost carantinați în Adelaide, unde beneficiază de condiții mult mai bune decât ei, printre care și Simona Halep. Decizia organizatorilor de a-i caza în locuri diferite i-a mâniat foarte tare pe jucătorii de tenis cazați la Melbourne.

Ce riscă sportivii care vor mai încerca să iasă

După acest episod neplăcut, organizatorii turneului au fost foarte radicali prin ceea ce le-au transmis tenismenilor. Aceștia i-au informat că la următoarea abatere vor fi excluși din competiție și chiar dați afară din Australia.

Deocamdată sportivii răsvrătiți au rămas în anonimat.

 

Simona Halep a contrazis criticile înainte de a se carantina la Adelaide: „Este același regim, aceeași carantină pe care o vor avea toți ceilalți în Melbourne. Avem voie să ieșim doar pe terenul de tenis, 4-5 ore pe zi, iar în rest va trebui să rămânem carantinați in camere, în fiecarezi”, declara Simona la plecarea în Australia.

Comportament inadmisibil din partea sportivilor

Sportivii reclamă faptul că jucătorii de top carantinați la Adelaide (Simona Halep, Serena Williams, Naomi Osaka, Novak Djokovic, Dominic Thiem și Rafael Nadal) au fost favorizați de organizatori și beneficiază de condiții de lux! În schimb, condițiile de la Melbourne lasă de dorit.

Situația a degenerat după ce 47 de jucători, inclusiv Sorana Cîrstea, au fost interziși la antrenamente și plasați în izolare pentru 14 zile! Decizia a fost luată ca urmare a depistării de cazuri de coronavirus la bordul avioanelor cu care au călătorit. O fotografie în care Naomi Osaka apare antrenându-se alături de un staff lărgit a stârnit și mai multă nemulțumire în rândul jucătorilor de tenis aflați la Melbourne, care au fost obligați să își limiteze numărul de însoțitori.

Ce pedepse riscă tenismenii în cazul în care nu respecta regulile
În cazul în care vor ieși din hotel pentru un motiv diferit și vor părăsi carantina, pe lângă excluderea din turneu, tenismenii riscă mai multe pedepse: cea mai blândă sancțiune este o amendă de 20.000 de dolari australieni și un dosar penal în Australia! În cazuri extreme, printre pedepsele prevăzute se numără și prelungirea carantinei și mutarea într-una organizată de guvern, arestarea și chiar deportarea.

 

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!