Simona Halep scapă de concurență la Australian Open! Ce sportivi au interdicție la antrenamente

Simona Halep scapă de concurență la Australian Open! Ce sportivi au interdicție la antrenamente
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Situația de la Melbourne deja a scăpat de sub control. După decizia inițială de a carantina jucătorii timp de 14 zile, organizatorii au lansat ultima bombă. Mai mulți participanți ai turneului au primit interzis la antrenamente pentru următoarele două săptămâni printre care și unele rivale ale Simonei Halep.

Această decizie poate afecta substanțial performanțele sportivilor de-a lungur turneului. Aceștia au nevoie de antrenamente foarte intense înainte de competiție. Ba mai mult de atât, sportivii vizați nu vor avea voie nici măcar să părăsească hotelul pe perioada celor două săptămâni.

 

Simona Halep scapă de concurență

 

Printre sportivii care au primit interdicție se află mai multe rivale ale Simonei Halep. Viktoria Azarenka (Belarus, 13 WTA) și Sloane Stephens (SUA, 39 WTA) au primit vestea cea tragică dupa ce au zburat în același avion cu două persoane care au fost testate pozitiv cu COVID-19.

De asemenea, la bordul charterului care a zburat din Los Angeles către Australia s-au mai aflat și jucători din circuitul ATP, japonezul Kei Nishikori (41 ATP) sau americanul Tennys Sandgren (50 ATP)! Cu toții au primit interzis la antrenamente în următoarele 14 zile.

Viktoria Azarenka și Sloane Stephens au primit interzis la antrenamente înainte de Australian Open, pentru două săptămâni
Jucătorii menționați, dar și alți 20 de tenismeni mai slab clasați care s-au aflat în același avion cu ei, vor porni cu un mare dezavantaj în turneul de la Australian Open (8 – 21 februarie)! Asta pentru că restul sportivilor au dreptul la 5 ore de antrenament pe terenul de tenis, în fiecare zi. Viktoria Azarenka și Sloane Stephens, două dintre rivalele importante ale Simonei Halep, vor fi blocate în camera de hotel până la începerea turneelor din cadrul Melbourne Summer Series (31 ianuarie – 6 februarie).

 

Viktoria Azarenka este dublă campioană la Australian Open, având în palmares titlurile din 2012 și 2013! Sloane Stephens nu a triumfat niciodată la Melbourne, dar este și ea campioană de Grand Slam – a cucerit titlul de la US Open 2017. Americanca a trecut prin clipe grele înainte de a zbura în Australia, mărturisind că mătușa ei a fost răpusă de coronavirus. La Melbourne, autoritățile au impus reguli foarte stricte împotriva Covid-19, sancțiunile pentru cei care le încalcă fiind usturătoare.

Simona Halep, carantinată într-o destinație diferită

Simona Halep și Irina Begu, cea care îi este parteneră de antrenament campioanei de la Wimbledon 2019, sunt carantinate la Adelaide, alături de antrenorii Darren Cahill și Artemon Apostu Efremov.

Simona a fost invitată în orașul lui Darren pentru a juca un demonstrativ pe 29 ianuarie, împreună cu Serena Williams (SUA, 11 WTA), Naomi Osaka (Japonia, 3 WTA), Novak Djokovic (Serbia, 1 ATP), Rafael Nadal (Spania, 2 ATP) și Dominic Thiem (Austria, 3 ATP).

 

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!