Dispare Internationale Milano. Ce se întâmplă cu celebrul club european

Dispare Internationale Milano. Ce se întâmplă cu celebrul club european

Veste neașteptată în fotbalul european. Dispare Internationale Milano. Jurnaliștii italieni au dezvăluit ce se pregătește la club.

Clubul italian Internationale Milano își schimbă identitatea. Oficialii clubului anunță modificarea nu doar a logo-ului, ci și a numelui de club.

O nouă identitate pentru clubul italian

Potrivit presei din peninsulă, începând cu luna martie, clubul nu se va mai numi ”Internationale Milano”. Denumirea oficială a clubului va fi ”Inter Milano”, nume care este de fapt mai folosit decât titulatura oficială din prezent.

Odată cu schimbarea numelui, clubul își va schimba și logo-ul, dar și sponsorul principal.

Noul logo al viitorului club Inter Milano ar urma să fie unul simplu, cu doar două litere stilizate, pe modelul adoptat și de Juventus care și-a schimbat recent logo-ul. Astfel, logo-ul clubului Inter Milano nu va mai include inițialele ”FCIM”, ci doar literele ”IM”.

Fotbaliști români la Inter

La Internationale Milano au evoluat și jucători români. Printre fotbaliștii români care au îmbrăcat tricoul Inter în ultimele două decenii se numără Cristi Chivu, Adrian Mutu, Denis Aliberc, George Pușcaș, Cristian Daminuţă, Ianis Zicu şi Răzvan Popa. De asemenea, Ionuţ Radu, împrumutat la Parma, este sub contract cu liderul din Serie A.

Clubul a fost fondat în 1908 și, din 1929, se află în prima ligă a campionatului italian de fotbal. Inter este singura echipă italiană care a participat la toate edițiile campionatului național Serie A de la fondarea acestuia în ediția 1929-30, câștigând ultimul titlu de campioană în sezonul 2009-2010, pentru a cincea oară consecutiv. Inter este, de asemenea, ultima echipă italiană care s-a impus într-o competiție europeană, câștigând Liga Campionilor în sezonul 2009-10, devenind ulterior campioana mondială a cluburilor în decembrie 2010.

Palmaresul Internationale Milano include 18 titluri în Seria A, 7 cupe ale Italiei, 5 Supercupe ale Italiei, 3 trofee de Liga Campionilor, 3 trofee Europa League, 2 Cupe Intercontinentale.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!