O echipă din Liga 2 dispare în toiul campionatului! Decizia radicală după scandalul cu Răzvan Burleanu

O echipă din Liga 2 dispare în toiul campionatului! Decizia radicală după scandalul cu Răzvan Burleanu
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

O echipă din Liga 2 dispare în toiul campionatului! Decizia radicală după scandalul cu Răzvan Burleanu.

Liga 2 a mai pierdut o echipă!

Liga 2 a mai pierdut astăzi o echipă de fotbal! Este vorba despre SCM Gloria Buzău, iar decizia a apărut după ce conducerea a decis să desființeze secția de fotbal a clubului. Astfel, echipa antrenată de Ilie Stan, care ocupa locul 10 după 15 etape, se va retrage din campionat.

Nu a fost însă un caz singular. Tot în această iarnă, Turris Oltul Turnu Măgurele a luat decizia să se retragă din Liga 2.

Totul a pornit de la anumite neînțelegeri cu FRF!

Regulamentul FRF nu lasă echipele de drept public să promoveze în Liga 1, iar președintele Constantin Toma a tras un semnal de alarmă în urmă cu o săptămână:

”Dacă nu se schimbă regulamentul și nu suntem lăsați să promovăm e posibil să renunțăm la echipa de Liga a 2-a. Există și posibilitatea de a înființa și continua cu o academie de juniori, dar fără componenta numită sport de performanță”, a spus Constantin Toma la Campus TV.

SCM Gloria Buzău se reunise la 11 ianuarie 2021 cu 28 de jucători și nimic nu părea să indice un astfel de destin al echipei.

Comunicatul oficial al clubului și reacția antrenorului!

La fel ca jucătorii echipei, antrenorul Ilie Stan a fost șocat de această veste surprinzătoare și speră să se revină asupra deciziei:

“Ne-au anunțat, dar, în momentul de față, chiar nu am ce să comentez, pentru că eu, totuși, nu cred că se va întâmpla lucrul acesta. Eu așa cred, pentru că este un oraș atât de mare, potent. Am muncit cu toții, acești copii au muncit de un an și jumătate, în condițiile în care nu avem drept de promovare, m-am chinuit să-i motivez, și acum, când am ajuns la nivelul ăsta, să desființeze echipa… Eu nu cred, nici în momentul ăsta nu cred că poate să fie adevărat. Am fost toți puși în fața faptului împlinit. Eram cu bagajele făcute să mergem în cantonament. Nu știu ce s-a întâmplat. Sunt în fața jucătorilor și nu știu ce să le spun. Mai multe o să anunțe cei care conduc”, a spus Ilie Stan pentru Liga2.ro.

Se pare că pe lângă imposibilitatea de a promova în Liga 1, clubul a menționat și restructurări bugetare majore.

În comunicatul emis astăzi de directorul SCM Gloria Buzău, Ion Cazan, conducerea clubului își expune părerea despre întreaga situație:

„Decizia a fost luată în urma restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar și din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga 1. Conducerea clubului dorește să precizeze că fotbalul rămâne, în continuare, foarte activ, în Buzău, prin Centrul de Copii și Juniori. În cadrul clubului buzoian activează, în prezent 180 de tineri sportivi, împărțiți în nouă grupe, sub îndrumarea a nouă cadre specializate, cu Licență PRO, A, B și C. Totodată, menționăm că la nivelul municipiului Buzău se va continua cu îmbunătățirea și modernizarea bazelor sportive”, se arată în comunicatul emis de club.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!