Campionatul Mondial de bob a fost cucerit de România! Performanțe remarcabile

Campionatul Mondial de bob a fost cucerit de România! Performanțe remarcabile

Campionatul Mondial de bob a fost cucerit de România! Performanțe remarcabile.

Aur la Campionatul Mondial de bob pentru juniori și tineret!

Campionatul Mondial de bob pentru juniori și tineret a fost un adevărat succes pentru țara noastră!

Competițiile organizate în Elveția, la St. Moritz, ne-au adus o nouă sursă de mândrie națională, după ce am reușit să obținem rezultate remarcabile.

Vineri, pilotul Mihai Tentea și împingătorul Ciprian Daroczi au reușit să obțină medalia de aur în cadrul probei masculine de bob-2, la categoria U23.

Cei doi români au înregistrat o viteză de 2 min 16 sec 19/100, iar locul secund a fost ocupat de către o pereche letonă, formată din Davis Kaufmanis și Ivo Dans Kleinbergs. Podiumul a fost completat de către Viaceslav Popov și Egor Griaznov, pereche din Rusia.

Medalia de aur nu a fost singura câștigată, în cadrul acestei competiții, de către Mihai Tentea și Ciprian Daroczi. Cei doi sportivi legitimați la Clubul Sportiv Muscelul Câmpulung au obținut și o medalie de bronz la categoria U26.

România va participa și în cadrul probei de bob-4 masculin, în cursul zilei de duminică.

Comunicatul Comitetului Olimpic și Sportiv Român

„Pe o vreme capricioasă, cu ninsoare și frig, sportivii de la CS Muscelul Câmpulung au dominat coborârile pe celebra pârtie de la St Moritz. La U23 ei au fost mai rapizi decât echipajele din Letonia și Rusia. La U26 aurul a fost câștigat de echipajul Germaniei iar argintul a revenit boberilor din Elveția”, se arată pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Nu este prima medalie pe care o cuceresc Mihai Tentea și Ciprian Daroczi. Aceștia au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și la Campionatele Europene U23. Cei doi sunt pregătiți de către antrenorul Iulian Păcioianu.

 

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!