Debut cu probleme din cauza COVID-19 pentru Campionatul Mondial de Handbal Masculin!

Debut cu probleme din cauza COVID-19 pentru Campionatul Mondial de Handbal Masculin!
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Debut cu probleme din cauza COVID-19 pentru Campionatul Mondial de Handbal Masculin!

Astăzi a început Campionatul Mondial de Handbal Masculin, disputat în Egipt!

Între 13 şi 31 ianuarie, Egipt va fi gazda turneului final mondial, unde pleacă favorite naţionalele Danemarcei şi Norvegiei, finalistele ultimei ediţii.

Campionatul Mondial de handbal masculin din 2021 începe miercuri, 13 ianuarie, în Egipt. Este o ediţie care se dispută în condiţii dificile din cauza pandemiei de coronavirus. Au fost şi controverse privind accesul fanilor în tribune, însă în cele din urmă IHF a cedat şi a anunţat că turneul se dispută fără fani.

România nu a reuşit calificarea la acest turneu final care va avea loc pentru a treia oară în istorie în Africa şi pentru a doua oară în Egipt. În pandemia de COVID-19, organizarea competiţiei nu a fost una fără peripeţii.

Premieră în istoria competiției!

Vor fi 8 grupe a câte patru echipe. Se califică în cele patru grupe principale primele trei clasate din fiecare grupă, iar punctele obţinute cu ultima clasată se vor şterge în faza următoare. Echipa care va încheia ultima în grupă va participa în Cupa Preşedintelui pentru locurile 25-32.

Fiecare grupă principală va avea câte şase echipe. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în sferturile de finală, unde se vor face împerecherile în funcţie de locul ocupat. Finala va avea loc pe data de 31 ianuarie la Cairo.

Grupele competiției:

  • Grupa A: Germania, Ungaria, Uruguay, Capul Verde
  • Grupa B: Spania, Tunisia, Brazilia, Polonia
  • Grupa C: Croația, Qatar, Japonia, Angola
  • Grupa D: Danemarca, Argentina, Bahrain, DR Congo
  • Grupa E: Norvegia, Austria, Franța, SUA (înlocuită cu Elveția)
  • Grupa F: Portugalia, Algeria, Islanda, Maroc
  • Grupa G: Suedia, Egipt, Cehia (înlocuită de Macedonia de Nord), Chile
  • Grupa H: Slovenia, Belarus, Coreea de Sud, Rusia (sub egida Federaţiei Naţionale de Handbal)

Meciurile de handbal se vor desfășura fără fani!

Gazdele voiau să permită accesul fanilor în limita a 20% din capacitatea sălilor, însă cu câteva zile înainte de începutul turneului final, IHF a cedat la presiunea jucătorilor care considerau că riscul de infecţie este prea mare.

Uniunea Europeană a Jucătorilor de Handbal a trimis o scrisoare preşedintelui IHF, Hassan Moustafa, prin care a solicitat forului mondial să renunţe la ideea de a avea spectatori în tribune, scrisoarea fiind semnată de căpitanii echipelor europene.

Două echipe naționale s-au retras din cauza cazurilor de COVID-19!

Mai mult, unele vedete au ameninţat că vor boicota competiţia dacă se va permite accesul fanilor în tribune, în condiţiile în care riscul de infecţie ar fi mult mai sporit, atât pentru jucători, cât şi pentru spectatori.

Însă, din păcate, problemele COVID-19 au început să afecteze echipele încă dinainte de startul competiţiei. Naţionalele Cehiei și Statelor Unite au fost nevoite să se retragă de la turneul final din cauza cazurilor de infectare cu noul coronavirus. În locul lor vor evolua Macedonia de Nord și Elveția, acestea fiind primele variante de înlocuire.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!