Vocea sportivilor aflați în carantină la Melbourne a fost auzită! Decizia organizatorilor Australian Open

Vocea sportivilor aflați în carantină la Melbourne a fost auzită! Decizia organizatorilor Australian Open

Vocea sportivilor aflați în carantină la Melbourne a fost auzită! Decizia organizatorilor Australian Open.

Turneu suplimentar WTA la Melbourne pentru pregătirea sportivilor înainte de Australian Open!

Toţi jucătorii participanţi la Australian Open trebuie să stea 14 zile în carantină, dar pot părăsi zilnic hotelul pentru cinci ore ca să se antreneze. În schimb, 72 de jucători care au venit cu curse charter în care s-au aflat persoane infectate au fost plasate într-o carantină strictă, fără posibilitatea de a părăsi hotelul.

Organizatorii australieni au anunţat programarea unui turneu suplimentar WTA la Melbourne.

Numărul de turnee WTA crește astfel la trei, pe lângă cele două programate între 31 ianuarie şi 6 februarie, alăturându-se o nouă competiţie între 3 şi 7 februarie, pentru jucătoarele care s-au aflat în carantină strictă fără posibilitatea de antrenament.

Două turnee ATP au fost amânate cu 24 ore şi acum vor debuta pe 1 februarie, în timp ce competiţia pe echipe ATP Cup va începe pe 2 februarie:

“Sunt momente deosebit de dificile pentru sportivii din carantina strictă şi noi, împreună cu WTA şi ATP, ne propunem să facem tot ce putem pentru a-i ajuta. Aceste schimbări aduse evenimentelor iniţiale au fost făcute pentru a da celor 72 de jucători (în carantină strictă) puţin timp suplimentar pentru a-i ajuta să se pregătească. De asemenea, le vom acorda prioritate pentru lucruri precum antrenamentele, sală de fitness, băi de gheaţă”, a declarat Craig Tiley, directorul turneului Australian Open.

Horia Tecău a explicat condițiile prin care trec sportivii aflați în carantină:

“Este greu din mai multe puncte de vedere, fizic, mental, de acomodare cu temperatura, cu umiditatea, cu viteza terenurilor, nu mai zic. E destul de greu după două săptămâni să joci la o capacitate decentă. Fiecare încearcă să se mențină în formă cum poate mai bine. Le doresc să aibă răbdare și să-și aloce timp pentru această intrare în programul de antrenament, să nu fie prea supărați pe situația în care se află”, a spus Horia Tecău, la emisiunea Așii Tenisului.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!