Stadion folosit ca centru de vaccinare! Covid-19 unește eforturile de combatere a pandemiei

Stadion folosit ca centru de vaccinare! Covid-19 unește eforturile de combatere a pandemiei
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Stadion folosit ca centru de vaccinare! Covid-19 unește eforturile de combatere a pandemiei.

Stadionul Dodgers din Los Angeles este folosit ca centru de vaccinare împotriva Covid-19!

Stadioanele din Statele Unite ale Americii au ajuns să fie folosite pentru vaccinarea populației, dată fiind infrastructura ce poate susține un asemenea proces. În octombrie, stadionul din Los Angeles, Dodgers, a fost utilizat pentru exprimarea votului în alegerea președintelui țării, iar acum și-a găsit un alt scop!

Până la finalul săptămânii, acesta va fi transformat într-un adevărat centru de vaccinare împotriva virusului Covid-19, estimându-se un număr de 12.000 de persoane vaccinate pe zi:

„Vaccinul este singura șansă pentru a învinge acest virus și a ne oferi o șansă la normalitate. În concluzie, orașul, districtul și întreaga noastră echipă din administrație încearcă să găsească cele mai eficiente soluții pentru ca populația din Los Angeles să fie vaccinată rapid, în siguranță și cât mai eficient posibil”, a declarat primarul orașului Los Angeles, Eric Garcetii.

Stadionul Dodgers nu este însă un caz similar. Zeci de stadioane de pe întreg teritoriul Statelor Unite sunt folosite pentru a sprijini procesul de vaccinare a populației împotriva coronavirusului.

Și alte cluburi se oferă să își transforme stadioanele în centre de vaccinare!

După modelul stadioanelor din Statelor Unite, stadionul celor de la Liverpool și Tottenham a fost propus ca centru de vaccinare a populației din Marea Britanie împotriva virusului.

Vor mai fi amplasate centre de vaccinare în Londra, Newcastle, Manchester, Birmingham și Bristol, decizia ce va permite vaccinarea a zeci de mii de oameni în fiecare săptămână, pe măsură ce serviciul de sănătate se pregătește pentru cele mai grave săptămâni ale pandemiei.

Șapte centre de vaccinare în masă s-au deschis luni în Regatul Unit, unde guvernul intenționează să imunizeze aproximativ 15 milioane de persoane până la jumătatea lunii februarie:
„Mă simt foarte ușurată. Cred că acesta este drumul de întoarcere la o situație normală” , a spus Moira Edwards, în vârstă de 88 de ani, după ce a primit prima doză de vaccin la hipodromul Epsom Downs din sudul Londrei.
Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!