Veste îngrijorătoare! A aflat că are COVID-19 și ratează Australian Open

Veste îngrijorătoare! A aflat că are COVID-19 și ratează Australian Open
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

O nouă veste îngrijorătoare pentru iubitorii de tenis! Primul turneu de Grand Slam din acest an riscă să fie lipsit de nume importante din cauza pandemiei de COVID-19. După ce Andy Murrey a anunțat că nu poate pleca încă la Melbourne, fiind depistat pozitiv, un nou sportiv anunță că nu va mai participa la turneu din același motiv.

Testată pozitiv, înainte de plecarea spre Melbourne

Jucătoarea americană de tenis Madison Keys a anunțat că nu va mai putea efectua deplasarea în Australia pentru primul turneu de Grand Slam pentru că a aflat că are COVID-19.

”Din păcate am fost testată pozitiv cu COVID-19 chiar înainte de a zbura în Australia”, a scris Keys pe profilul personal de Twitter.

Sportiva și-a exprimat public dezamăgirea de a nu putea participa la turneul de Mare Șlem după ce s-a antrenat din greu în extrasezon. Aceasta a menționat că a decis să se autoizoleze și să respecte toate măsurile de siguranță.

”Abia aștept să revin în turneu luna următoare”, a mai spus Madison Keys.

Andy Murrey încă mai speră

Andy Murrey, fostul lider ATP, se află într-o situație similară. Depistat recent cu COVID-19, tenismenul se află deja în izolare, dar încă mai speră că va putea participa la Australian Open.

Murrey a declarat că așteaptă de la organizatorii și oficialii australieni o decizie în privința sa, sperând că i se va permite să efectueze deplasarea la Melbourne după ce va ieși din perioada de izolare.

Sandgren, în avion cu test pozitiv

Pe de altă parte, jucătorul american Tennys Sandgren a reușit să prindă avionul spre Australia, deși rezultatul ultimului test COVID-19 era pozitiv.

Situația lui este însă una specială, cum au precizat și autoritățile australiene.

Sandgren a fost bolnav de COVID-19 în luna noiembrie a anului trecut. Însă, ca și în alte cazuri, testele au în continuare rezultate pozitive din cauza fragmentelor virale prezentă încă în organism.

După analiza situației medicale a sportivului, organizatorii au decis să îi permită deplasarea la Melbourne.

Potrivit regulamentului Australian Open 2021, toți participanții la turneu, vor efectua o perioadă de 14 zile de carantină înaintea de startul competiției, programat pentru 8 februarie.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!