Simona Halep, victorie în fața ANAF! Ce sumă va primi înapoi

Simona Halep, victorie în fața ANAF! Ce sumă va primi înapoi

Simona Halep a obținut o victorie importantă în fața ANAF, după ce în luna februarie a acestui an a contestat decizia instituției de a o executa silit.

Judecătoria Constanța a admis contestația de executare și a anulat executarea silită a sportivei, dispunând întoarcerea executării silite pentru aproape 180.000 de lei.

”Dispune întoarcerea executării silite pentru suma totală de 178.364 lei, sens în care obligă intimata (nr. Finanțele Publice) la restituirea către contestatoare (nr Simona Halep) a sumei totale de 178.364 lei executate în mod nelegal, precum și la plata dobânzii aferente sumei totale de 178.364 lei, calculate conform art. 174 alin. (5) C. proc. fiscală de la data achitării fiecărei sume componente a sumei de restituit – 58.491 lei reprezentând contribuția de asigurări sociale de sănătate și 119.873 lei reprezentând impozit pe venit aferent declarației unice – și până la data restituirii integrale”, se arată în hotărârea emisă de Judecătoria Constanța, citată de publicația locală Ziua de Constanța.

Executarea silită ar fi fost impusă din cauza faptului că numărul 2 în tenisul mondial nu și-ar fi achitat o parte din impozite pentru anumite bunuri pe care le deține în Constanța.

Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă și irevocabilă și poate fi atacată de ANAF prin apel în zece zile de la emiterea ei.

Meciul cu ANAF pare cel mai important pentru Simona Halep la acest sfârșit de an, întrucât sportiva noastră a anunțat că a încheiat sezonul de tenis în circuitul WTA odată cu eliminarea de la turneul de la Roland Garros.

Simona Halep a reușit să cucerească anul acesta trei titluri consecutive, la Dubai, Praga și Roma. La Australian Open a ajuns în semifinale, iar la Roland Garros a fost eliminată în optimi.

Simona Halep rămâne pe locul 2 în clasamentul mondial și va reveni în circuit în 2021. Înainte de Australian Open, Simona ar putea participa fie la Shenzhen, cum a făcut și în alți ani, fie la Adelaide, așa cum a ales și în 2020.

 

Distribuie:

Citeste si:

  • Rând pe rând, cluburile de fotbal aduc un omagiu. Napoli, în doliu...
  • Incredibil! Mesajul ales de Diego Maradona în timpul vieții pentru pia...
  • Mesaj emoționat a lui Hagi! Detalii neștiute de la meciul din ’9...
  • Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!