Ronnie O’Sullivan, scos din turneul Maestrul de snooker! “Racheta” nu a avut nicio șansă

Ronnie O’Sullivan, scos din turneul Maestrul de snooker! “Racheta” nu a avut nicio șansă
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Nimeni nu se aștepta ca marele Ronnie O’Sullivan să rateze calificarea în semofinalele turneului Maestrul de snooker de la Milton Keynes, Anglia. Acest turneu împreună cu Campionatul Regagtului Unit și Campionatul Mondial, formează Tripla Coroană, puțini fiind jucătorii care au reușit această performanță de-a lungurl carierei.

 

Ronnie O’Sullivan nu a avut nicio șansă în fața adversarului său, John Higgis, care s-a prezentat într-o forma excelentă. Rivalul lui Ronnie O’Sullivan a reușit să facă un joc perfect. Scorul final al partidei a fost de 6 la trei pentru John Higgins. Scoțianul a reușit un break de la 145 de puncte, o prestație de excepție din partea adversarului lui O’Sullivan.

Urmatorul pas către titlul de maestru al smooker-ului este partida contra englezului David Gilbert, însă dacă jocul scoțianului va fi la fel ca cel împotriva lui Ronnie O’Sullivan, John Higgins va câștiga cu ușurință.

 

Higgins a dezamorsat “Racheta”

 

Ronnie O’Sullivan, septuplu campion al Mastersului de snooker, a început în forță blockbusters-ul cu John Higgins, conducând cu 1-0 grație unui break de 97 de puncte! Dar scoțianul nu s-a lăsat intimidat și a făcut spectacol în următoarele frame-uri, reușind mai multe break-uri câștigătoare, între care unul superb de 145 de puncte! Cu toate că a revenit în meci și a egalat la 3, Ronnie nu l-a mai putut opri pe John

Higgins și-a adjudecat o victorie memorabilă cu scorul de 6-3! A fost a 70-a confruntare dintre cei doi campioni care au trecut la profesioniști în același timp, mai exact în anul 1992. Trei ani mai târziu, în 1995, O’Sullivan și Higgins își disputau finala Mastersului de snooker, iar Ronnie se impunea cu 9-3, devenind cel mai tânăr campion din istoria turneului, la vârsta de 19 ani.

Reacția lui John Higgins după victoria împotriva lui Ronnie O’Sullivan

„M-am bucurat de meci! A fost un nivel înalt și s-au făcut doar câteva greșeli, oricare dintre noi putea câștiga. Sunt încântat că am luat parte la un asemenea spectacol, împotriva unui mare campion! Este vorba de încredere, am crezut în forțele proprii”, a declarat John Higgins după meci.

Campionul Mastersului de snooker, turneu dotat cu premii în valoare totală de 725.000 de lire sterline, va încasa un cec de 250.000 de lire sterline! Semifinala dintre Higgins și Gilbert are loc sâmbătă, de la ora 21:00, după meciul dintre Bingham și Yan, ora 15:00.

 

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!