Cel mai important eveniment de snooker din România începe săptămâna viitoare. Cine are prima șansă la titlu

Cel mai important eveniment de snooker din România începe săptămâna viitoare. Cine are prima șansă la titlu
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

Săptămâna viitoare se dă startul celui mai important eveniment de snooker din România, la care vor participa jucători din mai multe țări. Evenimentul este dedicat comentatorului sportiv român care a încetat din viață în urmă cu doi ani, un mare iubitor și susținător al snooker-ului în România.

Joi, 19 noiembrie, începe la RST Snooker Club cea de-a treia ediție a turneului Marius Ancuța Classic (MAC), concurs la care vor participa cei mai buni jucători de snooker din România, dar și din alte țări precum Republica Moldova sau Turcia.

Turneul face parte din categoria competițiilor de elită, alături de RST Masters, și dorește să aducă un omagiu celui mai mare ambasador al snooker-ului din România, comentatorul sportiv Marius Ancuța sau Mario, așa cum îl alintau apropiații.

Favoritul turneului

Câștigătorul turneului va acumula 2000 de puncte în Clasamentul General, va obține un premiu în valoare de 25% din totalul fondului de premiere, precum și trofeul Marius Ancuța.

Favoritul turneului este câștigătorul celor două ediții anterioare, Rareș Șinca. Acesta a reușit și cel mai mare break la una dintre competiții (2019 – 71 de puncte).

Rareș este lider în Clasamentul General Provizoriu și pleacă cu prima șansă la adjudecarea trofeului, însă Paul Croitoru își dorește să își ia revanșa în fața lui de la ultima finală disputată.

Pe lângă cei doi, există și alți jucători care au câștigat turnee sau au disputat finale în ultimii ani și care au șanse la trofeu precum: Sorin Crăciun, Ștefan Ilinca, Cosmin Postole, Ionuț Chircu, Vladislav Grădinari.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc duminică, 22 noiembrie, după disputarea finalei, iar trofeul va fi înmânat de Raluca Moianu, cea care i-a fost alături lui Mario atât la bine cat și la greu.

Cine a fost Marius Ancuța

Evenimentul a fost inițiat de Asociația RST Snooker Club în memoria lui Mario deoarece înainte de activitatea de antrenorat pe care Mario o desfășura la club Mario a fost foarte apropiat de cei care au pus bazele asociației Rareș, Paul, Cosmin și Florentin.

Marius Ancuța, în calitate de comentator la Eurosport, singurul canal ce transmite snooker în Romania, dar și de jucător și antrenor, a fost cel mai mare ambasador al acestui sport atât de necunoscut în România anilor 2000. Pe lângă meseria lui de bază, cea de doctor stomatolog, el și-a dedicat o mare parte din cariera profesională snooker-ului. Printre marile realizări ale lui Mario se numără certificarea de antrenor WPBSA (Organizația Mondială ce conduce snooker-ul profesionist), dar și construirea unui club de snooker la standarde internaționale. Mario a contribuit semnificativ la realizarea singurelor evenimente demonstrative din București și Cluj la care au participat cei mai mari sportivi pe care i-a avut vreodată acest sport: Ronnie O’Sullivan, Stephen Hendry, John Higgins, Steve Davis, Jimmy White (jucătorul favorit al lui Mario), Mark Williams, Judd Trump, Neil Robertson. Mario a fost, este și va rămâne acea persoană căruia trebuie sa ii mulțumim pentru nebunia de a promova un sport atât de diferit pe meleagurile noastre.

Live online și fără spectatori

Competiția Marius Ancuța Classic este deschisă tuturor iubitorilor de snooker care doresc să ia parte la turneu nefiind obligatorie apartenența la un club de snooker. Înscrierea se face accesând www.snookerbucuresti.ro și completând formularul de înscriere. Pentru confirmarea înscrierii se achită o taxă de participare în valoare de 70 RON.

Ediția din acest an a turneului de snooker se va desfășura fără spectatori în sală, din cauza pandemiei de COVID-19. Evenimentul va fi transmis live online pe pagina oficială de facebook a clubului (RST Snooker Club – Facebook), dar și pe canalul de youtube (RST Snooker Club – YouTube).

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!