Președintele Franței, mesaj impresionant pentru fanii lui Maradona

  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

Nu doar lumea fotbalului a fost șocată de vestea decesului marelui Maradona. După Papa Francisc, și președintele Franței, Emmanuel Macron, a transmis un mesaj care i-a impresionat pe fanii lui Maradona.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a transmis un mesaj emoționant în contextul trecerii în neființă a regelui fotbalului argentinian. Mesajul a fost citat ulterior de omologul spu argentinian, Alberto Fernandez.

Președintele Alberto Fernandez a declarat că scrisoarea președintelui Macron “impresionează prin sensibilitate și prin înțelegerea umană a ceea ce a însemnat Maradona pentru noi”.

Potrivit agenției EFE, președintele Franței a adus un omagiu vedetei argentiniene printr-o scrisoare lungă și emoționantă care începe cu o frază puternică: „Mâna lui Dumnezeu a pus un geniu al fotbalului pe Pământ”.

Printre altele, Emmanuel Macron l-a descris pe Maradona ca pe un “dansator în ghete”, un artist: “A fost un jucător somptuos și imprevizibil, fotbalul lui Maradona nu mai fusese văzut până la el. El a inventat în mod constant noi gesturi și lovituri. A fost un dansator în ghete, nu a fost un atlet, ci un artist, a întruchipat magia jocului”, a subliniat președintele francez.

Președintele Macron aduce un omagiu „acelui suveran incontestabil al mingii pe care francezii l-au iubit atât de mult” și trimite condoleanțe colegilor argentinieni, napoletani, copiilor care „au economisit bani pentru a finaliza albumul cu poze de la Cupa Mondială din 1986”, unde zeul argentinian și-a condus echipa către titlu, dar și celor care după acel an magic ”au negociat cu partenerele de viață ca fiii lor să poarte numele Diego”.

Scrisoarea președintelui francez amintește în special faptele lui Maradona la Cupa Mondială din Mexic din 1986, în special în meciul istoric împotriva Angliei, în care „a marcat cele mai celebre două goluri din istoria fotbalului”: cel al „mâinii lui Dumnezeu” și „golul secolului” după „o carieră uimitoare”, după ce a driblat o „jumătate de echipă” rivală.

“În acelasi joc, zeu și diavol, a marcat cele mai celebre două goluri din istoria fotbalului. A existat un rege Pele, acum există un zeu Diego”, a subliniat președintele Franței.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!