Papa Francisc, mesaj pentru Maradona. Ce a transmis Suveranul Pontif

Papa Francisc, mesaj pentru Maradona. Ce a transmis Suveranul Pontif
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Papa Francisc, mesaj pentru Maradona. Ce a transmis Suveranul Pontif după ce a fost informat despre moartea compatriotului său. Cei doi s-au întâlnit de multe ori de-a lungul timpului.

Relația dintre cei doi de-a lungul timpului

Papa Francisc îşi aminteşte “cu afecţiune” şi se roagă pentru sufletul fostul fotbalist argentinian Diego Maradona, care a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 ani, a informat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Matteo Bruni. Suveranul pontif argentinian a fost informat în legătură cu moartea compatriotului său şi s-a gândit “cu afecţiune” la momentele în care s-au văzut în ultimii ani.

“Îl aminteşte în rugăciune, aşa cum a făcut în zilele anterioare, când a aflat despre starea sănătăţii sale”, a precizat purtătorul de cuvânt într-o scurtă declaraţie.

Papa Francisc, un cunoscut fan al fotbalului şi, în special, al echipei San Lorenzo de Almagro din ţara sa natală, s-a întâlnit în mai multe rânduri cu starul argentinian.

Relația dintre cei doi a fost remarcată imediat după alegerea cardinalului Jorge Mario Bergoglio ca primul Papă latino-american, în martie 2013, moment în care Maradona a declarat: “Dumnezeul fotbalului este argentinian, iar acum este şi Papa”.

Fostul fotbalist s-a definit întotdeauna drept un “fan al lui Francisco” şi a avut încredere în Papă chiar şi în cele mai dificile momente, cum a fost şi atunci când a trebuit să se întoarcă din Emiratele Arabe Unite în Argentina, în 2015, pentru a fi alături de tatăl său, Don Diego, aflat în stare critică şi care a decedat câteva zile mai târziu, la 87 de ani.

“Am încredere în Dumnezeu şi în Papă şi vă rog să vă rugaţi pentru bătrânul meu”, a spus Maradona în momentul revenirii sale în Argentina, în urmă cu cinci ani.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!