Înainte de Hollywood, au visat la campionate mondiale și medalii olimpice. 10 actori celebri despre care nu știai că au fost vedete sportive în tinerețe

Înainte de Hollywood, au visat la campionate mondiale și medalii olimpice. 10 actori celebri despre care nu știai că au fost vedete sportive în tinerețe

Sunt printre cei mai iubiți actori de la Hollywood. Filmele lor au milioane de fani în toată lumea și sume și mai mari ca încasări. Dar nu totdeauna s-au văzut jucând pe marele ecran. Campionatele mondiale și chiar medaliile olimpice erau visele lor. Iată 10 dintre actorii celebri despre care nu știai că au fost vedete sportive în tinerețe.

 

Hugh Jackman, fotbal și rugby înainte de X-Men

Renumitul actor australian, recunoscut mai ales pentru rolul Wolverin din seria X-Men, a fost întotdeauna o fire atletică și iubitor al exercițiilor fizice. Hugh Jackman a postat pe canalul de social media o fotografie din vremea tinereții, alături de echipa sa de fotbal (rândul de jos, al doilea din dreapta), dar crescând în Australia, actualul mare actor de la Hollywood a jucat și rugby. El a recunoscul că a folosit sportul pentru a-și elibera frustrările. “În jocul de rugby, furia mea ar ieși, furie pe care o identific ca furie Wolverine”, a spus el. “Aș fi undeva într-o grămadă la rugby, aș fi lovit cu pumnul în față și aș intra doar într-o furie albă”.

 

Channing Tatum, jucător de fotbal american

Channing Tatum este recunoscut pentru rolurile sale din Magic Mike, G.I. Joe sau White House Down (Alertă de Grad Zero). Aparent gata totdeauna de acțiune, Tatum este obișnuit cu efortul și pregătirea fizică. În liceu a fost un mare jucătir de fotbal american și a fost recrutat pentru a juca la Universitatea Wake Forest. Actorul a recunoscut în 2012 că bursa sportivă oferită i-a fost retrasă din cauza rezultatelor școlare slabe și s-a transferat la Glenville State College cu o altă bursă de fotbal, dar a descoperit alte atracții și drumul său s-a schimbat.

 

Jamie Foxx visa să joace pentru Dallas Cowboys

Talentatul actor, muzician și comediant Jamiw Foxx a visat la faimă încă din copilărie. Doar că pe atunci nu se vedea nici pe ecran, nici pe scenă, ci pe un stadion, în uralele suporterilor. Foxx a fost un talentat atlet în perioada liceului, unde a jucat atât baschet, cât și fotbal american. Crescând însă în Texas, fotbalul era prima opțiune, iar Jamie Foxx visa să joace la Dallas Cowboys.

 

Dwayne “The Rock” Johnson, de la fotbal american la wrestling

Dwayne „The Rock” Johnson spune, de câte ori are ocazia, că absolut nimic bun în viață și vine fără multă muncă. Iar drumul său este dovada vie a cuvintelor sale. Înainte de a deveni actor, Johnson a avut aspirații de a fi un jucător de fotbal profesionist. A fost suficient de bun pentru a obține o bursă completă la Universitatea din Miami pentru a juca fotbal american și a câștigat un campionat național cu echipa. Deși nu a trecut niciodată la fotbal profesionist, nu a renunțat la sport și a câștigat renumele într-o altă disciplină de forță. Johnson a devenit lupător profesionist, unde a și adoptat porecla ”The Rock”, și a devenit o legendă în WWE, cea mai mare companie de wrestling din lume.

 

Tommy Lee Jones, fotbalist la Harvard

Câștigător al Premiului Academiei Americane de Film (Oscar pentru rol secundar în ”Evadatul”), Tommy Lee Jones este unul dintre cei mai de succes actori de la Hollywood. Dar talentele sale depășesc cu mult marele ecran. Nu numai că a mers la facultate la Harvard, dar a făcut parte din linia de atac a echipei de fotbal american a universității. Tommy Lee Jones a jucat în sezonul de aur al echipei Harvard Crimson, din 1968, inclusiv în jocul istoric din același an, când Harvard a reușit să-și egaleze rivala Yale în ultima secundă, scorul final de 29 – 29 fiind considerat o victorie (morală) pentru Harvard.

 

George Clooney, aproape de baseball-ul profesionist

Premiat cu Oscar pentru rol secundar (2006 – ”Siriana”) și producător pentru cel mai bun film (2013 – ”Argo”), carismaticul George Clooney a avut cu totul alte vise în tinerețe decât acela de a deveni o uriașă vedetă de Hollywood. În liceu, Clooney a jucat baschet și baseball, visând să devină un jucător profesionist de baseball. Jocul său cu echipa liceului a atras atenția și a fost invitat chiar să dea o probă pentru Cincinnati Reds, care însă nu s-a soldat cu reușita marelui actor american.

 

Jason Statham, la Jocurile Olimpice

Jason Statham este o figură emblematică a filmelor americane de acțiune. Cariera sa de actor este impresionantă, dar trecutul său sportiv este poate și mai surprinzător, iar în această listă este cel mai impunător fost sportiv actual actor de la Hollywood. Jason Statham a făcut parte din echipa națională a Marii Britanii care a participat la Olimpiada de la Seul, din 1988, la proba de sărituri în apă. După Olimpiadă, a continuat să facă parte din echipa națională britanică de sărituri, dar după câteva rezultate dezamăgitoare la Campionatele Mondiale și probele de calificare la Jocurile Olimpice, Statham a decis să se retragă și să se concentreze pe următorul capitol al cariere.

 

Chris Pratt, inspirat de antrenamentele de fotbal american

Chris Pratt are talentul de a-i face pe oameni să râdă, indiferent dacă joacă un antrenor de dinozauri sau un super-erou. De asemenea, el a dovedit că este foarte disciplinat în sala de gimnastică, fiind capabil să se antreneze intens în programul de pregătire pentru un rol.  Această disciplină a început cu mult timp în urmă, când era adolescent. Pratt a practicat fotbal american și lupte în perioada liceului și spune că sportul îl ajută și acum în cariera de actor.

 

Ed O’Neill, în Liga Națională de Fotbal american

Ed O’Neill este recunoscut în special pentru rolul lui Al Bundy din ”Married With Children” (Familia Bundy) și în calitate de soț al Sofiei Vergara în ”Modern Family”. Cariera sa este însă total diferită față de drumul pe care a pornit în tinerețe. O’Neill a fost jucător de fotbal american de foarte tânăr. A fost apoi în linia de atac a echipei de fotbal a Universității de Stat din Youngstown, apoi a fost o scurtă perioadă pe lista jucătorilor eligibili NFL (Liga Națională de Fotbal american) la Pittsburgh Steelers. Deși a ieșit rapid din lista fotbaliștilor profesioniști, faptul că a fost chiar într-o listă NFL este suficient de impresionant, fiind visul tuturor tinerilor sportivi americani.

 

Kurt Russell, în liga mică de baseball

Kurt Russell are o carieră de aproape 40 de ani la Hollywood. Kurt Russell a primit primul rol în filmul cu Elvis Presley, ”It Happened at the World’s Fair”, când avea doar 10 ani. Walt Disney însuși a semnat un contract de 10 ani cu copilul talentat Kurt Russell. După ce cariera de copil actor s-a încheiat, Kurt Russel a fost, la începutul anilor ’70, jucător de baseball în liga mică. De altfel, tatăl lui Russell era proprietarul unui club din liga mică, așa că lui Russell nu i-a fost deloc greu să se îndrăgostească de joc. A sperat chiar să joace în liga profesionistă de baseball, dar o accidentare l-a determinat să ia o pauză, timp în care a redescoperit că poate câștiga bani dintr-un alt joc – pe marele ecran, la Holywood.

 

Distribuie:

Attachment

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!