Handball: Meci decisiv pentru Dinamo București cu Nimes

Handball: Meci decisiv pentru Dinamo București cu Nimes

Dinamo București înfruntă marți, de la ora 19:45, echipa franceză Nimes Gard, într-un meci din etapa a 4-a în European Handball League. Meciul pare decisiv pentru reprezentanta României.

Dinamo București nu are nici un punct înaintea meciului cu Nimes

Dinamo București caută primele puncte în Grupa B, după jocurile pierdute cu Sporting Lisabona (25-27) și IFK Kristianstad (22-31). Întâlnirea cu Tartan Presov a fost amânată iar după partida cu Nimes urmează „dubla” cu Fuchse Berlin. Așadar, jocul de marți seara din Ștefan cel Mare pare decisiv. În turul următor se califică primele patru din grupă.

Echipa pregătită de Constantin Ștefan și Sebastian Bota a avut probleme de lot în ultimele săptămâni din cauza Covid-19 și nu a scăpat de ele nici acum. Valentin Ghionea este în izolare, în timp ce Ante Kuduz abia a ieșit din carantină și probabil că nu va evolua, fiind nepregătit. Portarul Sajed Heidarirad a avut două teste negative, astfel că va fi pe foaia de joc.

Dinamo are și o altă problemă, nu are jocuri în picioare, așadar, îi lipsește ritmul de competiție. Ultima evoluție oficială a fost în urmă cu aproximativ o lună, în Suedia. Iar în Liga Zimbrilor nu a mai jucat din 23 octombrie. Ultima întâlnire în această competiție a fost cu CSM București și a fost câștigată cu 32-24.

Francezii au câștigat un meci și au pierdut altul

Nimes Gard are tot două jocuri disputate până acum în Grupa B, cu Tatran Presov (28-22, deplasare) și IFK Kristianstad (24-25, acasă). Întâlnirea din etapa a doua cu Fuchse Berlin a fost amânată.

Echipa pregătită de Frank Maurice este la al doilea sezon în grupele European Handball League. În ediția trecută, în momentul întreruperii din cauza Covid-19, Nimes era aproape de o calificare în sferturile de finală, dintr-o grupă cu Rhein Neckar Lowen, Holstebro și Cuenca.

Doi egipteni, un slovac și slovenul Vid Kavticnik sunt jucătorii străini de la Nimes. Cel mai galonat jucător este însă francezul Michael Guigou (38 de ani), campion mondial cu reprezentativa țării sale.

Nimes a ajuns încă de duminică în România, după o victorie cât se poate de clară în campionatul intern la Ivry, cu scorul de 33-25. De curând a jucat și cu PSG și nu a făcut un meci rău: 27-31. Egipteanul Sanad a marcat atunci 10 goluri.

Pentru Dinamo este o săptămână foarte importantă, pentru că vineri va susține și derby-ul cu HC Dobrogea Sud Constanța din Liga Zimbrilor.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!