Sporturile cele mai afectate de pandemia de COVID-19

Sporturile cele mai afectate de pandemia de COVID-19
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Sporturile cele mai afectate de pandemia de COVID-19 sunt în general cele de „nișă”. Cele opt luni trecute de la instaurarea pandemiei de coronavirus și adoptarea măsurilor de limitare a răspândirii virusului, au afectat toate sporturile din România. Unele însă sunt mult mai afectate decât celelalte.

Investițiile. Salvarea și deziluzia sportului

Dacă pentru unele sporturi precum fotbalul, tenisul, handbalul, sau ciclismul s-au găsit unele soluții pentru reluarea pe rând a întrecerilor la nivel național și internațional, sporturile de nișă, cum sunt scrima, tirul sau gimnastica au încă de suferit, având întrecerile suspendate. Investițiile majore din diferitele sporturi au făcut din nou, diferența.

Laura Coman, campioană europeană în ultimii doi ani la 10 m pușcă aer comprimat a fost printre primii sportivi români calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, urma să fie prima sa ediție:

 “Nu stau să mă gândesc, iau fiecare zi așa cum e. La antrenamente încerc să mă autodepășesc, în rest e poveste. Nu mă gândesc, nu mai fac planuri, până la urmă trebuie să acceptăm că suntem într-o situație nefavorabilă nouă, sportivilor, s-ar putea să nu se țină Jocurile, dar noi trebuie să ne adaptăm”, a declarat Laura.

 

În ceea ce privește atletismul, prezentă la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice în proba de triplusalt, Cristina Bujin a început anul cu un obiectiv clar, calificarea la Tokyo. Aceasta a declarat:

 “La începutul pandemiei, am alergat în jurul blocului ca să mă mențin cât de cât. Apoi pe plajă și am revenit pe stadion abia după câteva luni. M-am antrenat cum am putut și am avut doar două concursuri, Naționalele și Internaționalele României. La cele de peste hotare, nu avea rost să merg dacă nu mă pregătisem corespunzător. Pentru că s-au amânat Jocurile Olimpice, voi încerca să fac baremul anul viitor, dar nu știu ce se va întâmpla cu sezonul de iarnă, dacă se vor desfășura concursurile în sală”.

 

Alin Badea, vicecampion mondial la scrimă cu echipa în 2013, în vârstă de 32 de ani nu a mai participat la un concurs din martie 2020, unul care a avut loc în Luxemburg și unde a ocupat poziția 55:

“La un moment dat intervine dorul acesta mare de competiție, e destul de ciudat să nu știi pentru ce te pregătești. Până în februarie e totul anulat. Avem Campionatul Național în noiembrie, dar pentru noi e ca un antrenament pentru că suntem aceiași care ne luptăm și la lotul olimpic”, continuă el.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!