Echipă din Liga I, focar de COVID-19. Decizie de ultimă oră din partea LPF

Echipă din Liga I, focar de COVID-19. Decizie de ultimă oră din partea LPF

Partida dintre FC Viitorul Constanța – FC Hermannstadt, care trebuia să aibă loc duminică, a fost anulată de LPF.

 

Hermannstadt a depistat la ultima testare 15 cazuri de infecție cu noul coronavirus. 

“Programat inițial a se disputa duminică, 6 decembrie 2020, cu începere de la ora 18.00, meciul FC Viitorul Constanța – FC Hermannstadt a fost amânat.

LPF a luat aceasta decizie având în vedere depistarea unui număr foarte mare de persoane testate pozitiv în rândul echipei oaspete (10 jucători și cinci persoane din staff-ul tehnic) la testarea din 2 decembrie 2020. Totodată, s-a avut în vedere declanșarea unei anchete epidemiologice de către DSP, insoțită de decizia de izolare a celorlalți șase jucători considerați contacți, având în vedere faptul că la momentul respectiv alți patru jucători se aflau în perioada de izolare, iar doi jucători se află în perioada de recuperare după accidentări grave.


În conformitate cu prevederile Principiilor de desfăsurare a competiției aferente sezonului 2020-2021, LPF a decis amânarea meciului și reprogramarea acestuia la o data ce va fi stabilită ulterior, în acord cu opțiunea deținătorului de drepturi media” , este comunicatul LPF.

10 dintre cazuri sunt în rândul jucătorilor, iar alte 5 în rândul staff-ului. La Sibiu se adaugă și cazurile care au fost descoperite la testarea precedentă. Echipa ar fi trebuit să joace următorul meci din deplasare cu Viitorul, dar Hermannstadt a solicitat deja la LPF amânarea partidei. Toate persoanele infectate se află în izolare și au început tratamentul prescris de DSP.

“Din păcate, la ultimele testări COVID-19 efectuate în conformitate cu protocolul sanitar în vigoare, au fost depistate 15 persoane pozitive din care 10 fotbaliști și 5 membri ai staff-ului A.F.C.Hermannstadt. La aceștia se adaugă și celelalte cazuri înregistrate la testarea precedentă. Clubul nostru a informat LPF si DSP Sibiu cu privire la aceasta situație epidemiologică.

De asemenea, printr-o documentație intocmită de dl Danut Perja, managerul sportiv al echipei, am solicitat Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) ca următorul meci din deplasare cu Viitorul Constanța să fie reprogramat. Cel mai probabil, în cursul acestei zile vom primi un răspuns în acest sens. În prezent, atât fotbaliștii și membrii staffului FCH depistați pozitiv, se află în izolare și au început tratamentul recomandat de specialiștii DSP”, a fost comunicat echipei de pe site-ul oficial.

În urma cu câteva zile, patronul clubului, Anamaria Prodan, a fost și ea depistată cu noul coronavirus. Impresarul român a declarat că a avut o formă mai severă, dar dupa ce a făcut perfuzii acasă cu vitamine și a luat tratatamentul prescris de medicii lui Gigi Becali, a început să se simtă mai bine.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!