Dovadă de ambiție și determinare! Mihăiță Neșu, progrese uimitoare la început de an!
“Sunt într-un cantonament continuu de 4 ani”
Pe 10 mai 2011, la un antrenament al lui Utrecht, Neșu a suferit o accidentare oribilă, după ce un coleg, Alje Schut, a căzut peste el la un duel aerian și i-a provocat o fractură la vertebrele cervicale. Au urmat momente teribile, în care, după ce a ieșit din centrul de reabilitare, Neșu și-a continuat refacerea acasă. Însă când a conștientizat cât e de greu și că practic trebuie să înceapă o nouă viață, a intrat în depresie.
Fostul fotbalist face progrese uriașe în lupta sa pentru a redeveni independent. La aproape 10 ani după ce a rămas paralizat, Mihăiță a ajuns în ipostaza în care poate să mănânce singur.
Muntele Athos, locul unde un călugăr i-a deschis noi perspective
Într-un interviu pentru Digi Sport Special, fotbalistul a dezvăluit cum arată o zi obișnuită din viața lui:
“De 4 ani am cam același program, așa că sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început și cu două antrenamente pe zi. De dimineața până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mișcă mâinile și picioarele. Trebuie să fac cam jumătate de oră mâini și jumătate de oră picioare. După aia, încă vreun sfert de oră, pe un touch screen, trebuie să fac, ca la școală, cerculețe, bețigașe, cu mâna pe care o pot mișca mai bine. După masa de prânz am kinoterapie la fundație, cam o oră și jumătate-două ore pe zi. Eu mișc ce pot să mișc cu mâinile și terapeuta mea îmi mișcă picioarele și îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi. De doi ani am o cană adaptată, pe care o pot lua în poziția asta, o pot lua de pe masă și pot să beau apă cu ea dacă e cam pe jumătate, dacă nu e prea grea, și apoi pot să o pun înapoi. Ăsta e un progres mare. Și acum încercăm să întărim mâna cât se poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină. Dar sunt mulțumit de cum evoluează. Cu bățul ăsta scriu pe Whatsapp. Mă mișc repede, de aia am atâtea contracturi la mușchii de la ceafă, de la spate, la mușchii de sus. De la cât folosesc bățul. Dar am terapeuți buni, care au grijă de mine”, a spus Mihai Neșu în exclusivitate la Digi Sport Special.
Mihăiță Neșu, în vârstă de 37 de ani, este un exemplu pentru modul în care reușește să treacă peste probleme și să rămână optimist. Acum, Neșu e nevoit să folosească un scaun cu rotile, își poate folosi parțial mâna dreaptă și poate mișca alte părți ale corpului.