Evoluție incredibilă a fotalistului Mihăiță Neșu, de aproape 10 ani paralizat: Sunt într-un cantonament continuu

Evoluție incredibilă a fotalistului Mihăiță Neșu, de aproape 10 ani paralizat: Sunt într-un cantonament continuu
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

După aproape 10 ani de când a rămas paralizat, în urma unui accident pe terenul de fotbal, fostul fotbalist Mihăiță  Neșu este foarte mulțumit de evoluția sa și crede în continuare în minunea recuperării.

Într-un interviu acordat online echipei DigiSport, Neșu a povestit care este viața lui în prezent, la aproape 10 ani de la momentul nefast care i-a dat peste cap întregul univers.

“De 4 ani am cam același program, așa că sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început și cu două antrenamente pe zi. De dimineața până la masa de prânz trebuie să fac exerciții o oră cu o bicicletă electrică care mișcă mâinile și picioarele”, a povestit Mihăiță Neșu.

Și acesta este doar programul de sport de dimineață.

”După masa de prânz am kinoterapie la fundație, cam o oră și jumătate-două ore pe zi. Eu mișc ce pot să mișc cu mâinile și terapeuta mea îmi mișcă picioarele și îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi”, a mai spus fostul fotbalist.

Munca de recuperare a sportivului este intensă și este orientată mai ales spre recuperarea mânii pe care deja reușește să o miște cât de cât și să o ridice până la nivelul pieptului.

”Vreun sfert de oră, pe un calculator cu touch screen, trebuie să fac, ca la școală, cerculețe, bețigașe, cu mâna pe care o pot mișca mai bine”, spune zâmbind Neșu, care este mulțumit de progresul făcut, mai ales că acum are și o cană adaptată pe care o poate lua de pe masă și, ridicând-o până la nivelul pieptului, mai ales dacă nu este plină, poate bea singur apă.

”Ăsta e un progres mare. Și acum încercăm să întărim mâna cât se poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină”, spune plin de speranță Mihăiță Neșu.

Neșu: Scriu și tastez pe telefon cu un băț pe care îl țin în gură

Fostul fotbalist este mulțumit mai ales că a ieșit din perioada grea, de depresie, când se izolase de oameni și se închisese în sine, în primii ani de după accident.

”Ce reușesc să fac acum, pentru mine e un miracol. Dumnezeu mi-a schimbat modul de gândire. N-am niciun merit, decât că nu am vrut să cedez”, a mai spus Neșu, care crede în continuare în miracole și în recuperarea sa.

Mihăiță Neșu a povestit și cum reușește să comunice de la distanță, cu prietenii, dar și cu jurnaliștii.

”Scriu cu gura. Țin bățul ăsta în gură și cu el tastez pe ecranul telefonului și scriu pe Whatsapp. Mă mișc repede, de aia am atâtea contracturi la mușchii de la ceafă, de la spate, la mușchii de sus, de la cât de mult folosesc gâtul. Dar am terapeuți buni, care au grijă de mine”, a spus Mihai Neșu în exclusivitate la emisiunea Digi Sport Special.

Neșu a desenat schițele unui centru pentru copiii cu dizabilități

Poreclit ”Bichonul”, Mihăiță Neșu a evoluat șapte ani la Steaua și trei la FC Ultrecht. La echipa olandeză, la un antrenament, a avut loc și nefericitul accident care l-a dus pe Neșu în scaunul cu rotile. Pe 10 mai 2011, la un antrenament al lui Utrecht, Neșu a suferit o accidentare oribilă, după ce un coleg, Alje Schut, a căzut peste el la un duel aerian și i-a provocat o fractură la vertebrele cervicale. De atunci, Neșu a rămas paralizat, dar nu a încetat să lupte și mai ales nu a rămas nepăsător la durerile altora.

Fotbalistul a înființat o fundație care îi poartă numele, care ajută copiii cu dizabilități. Mai mult, acesta vrea ca din donațiile strânse să construiască un centru de reabilitare și recuperare lângă orașul său natal Oradea, pentru copii cu dizabilități, în valoare de un milion de euro. Centrul a fost proiectat chiar de Neșu, care a desenat schițele cu gura.

Pentru că nu a strâns încă suma necesară, Neșu a lansat o campanie de donații prin telefon.

Oricine poate dona 2 euro pe lună, sau orice altă sumă, trimițând un SMS cu textul ”CRED” la numărul 8844.

”Pentru mine a fost o pedagogie de a face bine. Dumnezeu a făcut o minune și mi-a schimbat total felul de a gândi și atunci a început să se schimbe și viața mea”, a mai spus Mihăiță Neșu la a cărui fundație sunt înregăstrați peste 100 de copii.

Neșu are în palmares 3 titluri de campion în Liga 1 și două Supercupe ale României. În plus, el a mai jucat o semifinală de Cupa UEFA. La echipa națională U21 are 12 selecții, iar la naționala mare a strâns 8 prezențe.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!