Disperare la Dinamo! Soluție de avarie pe banca tehnică, după plecarea lui Contra

Disperare la Dinamo! Soluție de avarie pe banca tehnică, după plecarea lui Contra

Cosmin Contra nu renunță la plecarea de pe banca tehnică a echipei Dinamo. În timp ce antrenorul se pregătește să își ia la revedere de la jucători, a fost anunțată soluția de avarie pe banca tehnică la următorul meci al echipei.

”Mâine mă voi mai duce doar ca să-mi iau la revedere de la jucători. Dar, azi, am fost la antrenament, am făcut ce trebuia”, a anunțat Cosmin Contra, pentru DigiSport.

Cum a reușit Contra să plece de la Dinamo fără să plătească

Cosmin Contra este hotărât să plece de la Dinamo și joi va conduce ultimul antrenament al jucătorilor echipei bucureștene.

În mod normal, Contra nu ar fi putut să rezilieze unilateral contractul cu Dinamo. Potrivit regulamentelor, românii trebuie să meargă la comisiile FRF, să primească aprobare pentru rezilierea contractelor. Cu toate acestea, Contra nu a avut nevoie de intervenția FRF, ci a FIFA.

Înainte de a semna contractul cu Dinamo, avocații antrenorului  au introdus în înțelegere o clauză care prevede ca eventualele litigii dintre Contra și Dinamo să fie soluționate de FIFA, contractul fiind formulat în limba engleză. Fără această clauză, Contra nu ar fi putut pleca fără să achite clauza de reziliere prevăzută de contract, în valoare de 300.000 de euro.

„Când avocatul meu va trimite notificarea, voi fi liber. Se va întâmpla astăzi. Am făcut azi antrenament, da, încă eram sub contract cu echipa”, a precizat Contra în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport.

Soluția de avarie pe banca tehnică, după plecarea lui Contra

Contra va conduce ultimul antrenament la Dinamo joi dimineață. Următorul meci al echipei este programat pentru vineri, împotriva FC Argeș, iar Contra mai mult ca sigur nu se va mai afla pe banca tehnică a echipei bucureștene la acel meci.

Inițial, după anunțul de plecare făcut de  Cosmin Contra, așteptările au fost ca pentru meciul cu FC Argeș echipa să fie condusă de antrenorul secund, ”Jerry” Gane, având în vedere timpul scurt până la meciul de vineri.

În ultima clipă a fost anunțată soluția surpriză, cel mai probabil o soluție temporară, de avarie, în situația dată și până la aducerea unui nou antrenor pe banca tehnică a echipei Dinamo.

”M-au chemat la echipa a doua și mi-au spus că aș putea să stau și pe bancă la prima echipă în meciul cu FC Argeș de vineri, având în vedere situația de față”, a declarat Iulian Matei, unul dintre antrenorii lui Dinamo de la Copii și Juniori, pentru gsp.ro.

”Nu vin de pe stradă, sunt de 13 ani la acest club. Eu cu spaniolii nu mă cunosc, cred că o singură dată ne-am văzut. Am fost solicitat pentru că sunt un antrenor sub contract cu Dinamo și am licența PRO”, a precizat Iulian Matei.

Viitor incert pentru Dinamo

Dinamo se află în acest moment în ultimele trei grupe din clasamentul intern, iar viitorul echipei nu pare deloc senin, după problemele financiare din ultima perioadă.

Situația financiară constituie și principalul motiv al plecării lui Cosmin Contra. Iar antrenorul se așteaptă ca exemplul său să fie urmat și de jucători în cel mai scurt timp.

„Fotbaliștii știu situația prin care am trecut. Este o chestie personală, am ajuns la limita limitelor. Din ce am înțeles, majoritatea băieților au înștiințat clubul pentru neplata salariilor. Dar nu știu situația fiecăruia, când sau dacă vor pleca”, a spus Contra.

Antrenorul alb-roșilor din Ștefan cel Mare nu crede totuși că echipa va da faliment, în ciuda problemelor existente.

”Nu cred că va intra Dinamo în faliment pentru că vor exista mereu persoane care să nu lase ca acest lucru să se întâmple”, a mai spus Contra, la Digi Sport, înainte de a părăsi banca tehnică a echipei.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!