Discriminare la Australian Open! Ce nu are voie Simona Halep

Discriminare la Australian Open! Ce nu are voie Simona Halep

Discriminare la Australian Open! Ce nu are voie Simona Halep.

A fost interzisă distribuirea pozele pe rețelele de socializare!

Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, a pornit o serie întreagă de controverse. După ce o parte din sportivi au fost puși în carantină și izolare totală, apar acum și primele semne de nemulțumire.

Decizia bizară a venit după ce unui număr de șase vedete ale tenisului mondial, din care face parte și Simona Halep, le-a fost interzis dreptul de a posta pe rețelele de socializare, pe motivul că nu este corect față de sportivii mai puțin norocoși care nu pot părăsi camerele de hotel.

Novak Djokovici (1 ATP), Rafael Nadal (2 ATP) şi Dominic Thiem (3 ATP) la băieţi, plus Simona Halep (2 WTA), Naomi Osaka (3 WTA) şi Serena Williams (11 WTA) la fete, au fost plasați într-un hotel de lux, decizie ce a stârnit o serie de controverse.

O poză postată pe Twitter de Naomi Osaka, sursa întregului scandal!

Potrivit jurnalistului italian, Luca Fiorino, o postare făcută de Naomi Osaka pe Twitter a fost ultima picătură care a umplut paharul pentru grupul jucătorilor aflaţi la Melbourne.

În fotografia încărcată de Osaka se vede cum japoneza se bucură pe teren, alături de alţi patru oameni din stafful ei:

„Jucătorii izolaţi la Melbourne au fost, pur şi simplu,  revoltaţi, când au văzut poza postată de Osaka. Au turbat de nervi!“, a scris Fiorino pe Twitter.

Iar un alt reporter, americanul Jon Wertheim a venit cu o altă informaţie pe Twitter:

„Jucătorilor privilegiaţi, aflaţi la Adelaide, li s-a spus să nu mai posteze nimic pe reţelele de socializare, pentru a nu inflama şi mai mult spiritele“.

Iar confirmarea acestei situaţii a venit din partea jurnalistului „The New York Times“, Ben Rothenberg:

„Jucătorii care sunt cazaţi la Adelaide nu mai au voie să posteze nimic de la antrenamentele lor. Pentru că reacţia de gelozie din partea celor care se află în carantină totală va crea un scandal şi mai mare“.

Simona Halep a avut ultimele postări pe Twitter la data de 14 ianuarie, când a aterizat în Australia, iar pe Facebook, n-a mai fost activă de pe 13 ianuarie, când a publicat un clip publicitar.

Dublă discriminare?

Decizia este cu atât mai ciudată cu cât această competiție stă sub semnul multor decizii controversate. Pe de o parte, jucătorii care sunt nevoiți să stea în carantină, izolați 14 zile, fără dreptul de a se antrena corespunzător, vor reuși să se adapteze și să ofere tot ce au mai bun în momentul în care vor participa la competiție? Este corect acest tratament ce poate duce la accidentări grave, atunci când vorbim despre o competiție prestigioasă precum este Australian Open?

Este cunoscut interesul tuturor sportivilor de a obține rezultate cât mai bune în primul turneu de Mare Șlem din acest an.

În al doilea rând, interzicerea dreptului de a publica poze pe rețeaua personală, pare din nou o decizie exagerată ce îngrădește anumite drepturi fundamentale de liberă exprimare.

Rămâne de văzut cum se vor adapta sportivii până la debutul competiției.

 

 

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!