Când vor fi reluate competițiile sportive pentru copii și juniori. Testul așteptat cu nerăbdare de oficiali

Când vor fi reluate competițiile sportive pentru copii și juniori. Testul așteptat cu nerăbdare de oficiali

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat când vor fi reluate competițiile sportive pentru copii și juniori.

Potrivit ministrului Stroe, competițiile sportive pentru copii și juniori vor putea fi reluatea abia după certificarea unui nou test pentru depistarea noului coronavirus, mult mai ieftin decât actualul test PCR folosit pentru testarea sportivilor seniori.

“Sper ca în curând să fie certificat acel test mult mai ieftin pentru depistarea noului coronavirus, care este în jurul a 5 dolari sau 5 euro, înţeleg de la specialiştii în sănătate. Şi atunci şi sporturile din zona de copii şi juniori să îşi poată relua competiţiile, pentru că e nevoie de aceste teste.

Nimeni nu îşi poate permite să se joace cu sănătatea acestor sportivi”, a declarat ministrul Stroe la Craiova, citat de Agerpres.

Ministrul Ionuț Stroe a precizat că și ligile inferioare ale disciplinelor sportive se află în aceeași situație cu cluburile pentru copii, efortul financiar pe care îl fac cei din zona profesionistă cu testările pentru COVID-19 fiind imposibil de indeplinit și de cluburile mici.

”Eu cred că în curând şi ligile inferioare pot relua activitatea cu aceste teste mult mai ieftine, pentru că practic aici se face diferenţa – efortul financiar pe care îl fac cei din zona profesionistă este aproape imposibil de îndeplinit de către cei din cluburile mici sau din cluburile de copii şi juniori. Dacă acest lucru se va întâmpla, din punctul meu de vedere voi fi alături de copii în a-i sprijini în aceste competiţii. De altfel, există federaţii care au sprijinit financiar deblocarea competiţiilor pentru copii şi juniori: Federaţia de baschet este un exemplu care practic a început activitatea cu aceste campionate naţionale pentru copii şi juniori. Alţii au început cu ligile superioare. Este o decizie care le aparţine”, a precizat Stroe.

Sportul nu este blocat

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat că activitatea sportivă în România nu este blocată, chiar dacă nu se mai desfășoară în aceleași condiții ca înainte de pandemie și doar dacă sunt respectate anumite reguli de protecție a sănătății.

“În schimb, prin ordinul semnat împreună cu ministrul Sănătăţii, am dat posibilitatea tuturor să-şi desfăşoare activitatea şi în acest moment în România sportul nu este blocat. În momentul de faţă regulile pe care le-am definit, din punctul meu de vedere sunt suficiente în a proteja sănătatea tuturor celor care fac sport în România, chiar dacă sunt extrem de detaliate, chiar dacă cuprind norme cu care sportivii nu au fost obişnuiţi până acum. Dacă sunt respectate normele descrise de noi în acel ordin, pe care l-am updatat de 5 ori până acum, sunt suficiente pentru a proteja sănătatea sportivilor. Competiţiile se desfăşoară după testări succesive, deci totul este controlat şi depinde numai de cei care practică sportul să-şi protejeze sănătatea”, a mai afirmat ministrul Ionuţ Stroe, menționând că sportul se va bloca doar în momentul în care întreaga societatea va mai traversa un moment de blocaj, ca în primăvară.

Distribuie:

Citeste si:

  • Decizie finală! Sportivii români rămași fără medalii la olimpiadă...
  • Rezultat neașteptat la autopsia lui Maradona! Investigația a fost soli...
  • Noi reacții emoționante venite de la mari campioni! A lăsat un „gol ur...
  • Attachment

    Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!