Au scăpat de carantină! Cum a reușit Gigi Becali sa fenteze legea

Au scăpat de carantină! Cum a reușit Gigi Becali sa fenteze legea
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Au scăpat de carantină! Cum a reușit Gigi Becali sa fenteze legea.

Un meci amical disputat la finalul cantonamentului din Antalya, cheia spre evitarea carantinei la revenirea în țară!

Conform legislației, la întoarcerea dintr-o țară străină, trebuie să intri într-o perioadă de carantină pentru a limita efectele răspândirii noului coronavirus. Se pare însă că FCSB a reușit să ocolească legea printr-un meci amical disputat la finalul cantonamentului din Antalya.

Imediat au apărut discuții contradictorii, mai ales din cauza faptului că acest meci nu a fost făcut public și nimeni din țară nu știa despre existența lui. FCSB a publicat imagini de la disputa cu formația turcă.

Declarația directorului DSP București după ce echipa lui Becali nu va sta în carantină

După ce au apărut numeroase controverse despre acest subiect, formându-se tabere pro și contra, Oana Nicolescu, director DSP București, a motivat de ce FCSB nu a intrat în carantină la revenirea în România, după ce a fost într-o ţară aflată pe lista galbenă cu risc epidemiologic:

“Membrii delegației sportive a Fotbal Club FCSB au prezentat reprezentanților DSPMB care desfășoară activitate pe Aeroportul Internațional Henri Coandă dovada participării la o competiție sportivă internațională desfășurată în Belek -Antalya, Turcia, motiv pentru care aceștia au fost exceptați de la măsura carantinării în temeiul prevederilor art. 1 alin. 1 lit. t) din Hotărârea CNSU nr. 48/2020 de modificare a art. 3 din Hotărârea CNSU nr. 36/2020”, este motivarea şefei DSP București, pentru GSP.ro.

Conform Art. 1 alin. 1 lit. t) din Hotărârea CNSU nr. 48/2020: Sunt exceptate de la măsura carantinării: „sportivii români, care își desfășoară activitatea în alte state și care sunt convocați la loturile naționale pentru a reprezenta România la competiții sportive organizate în condițiile legii, membrii delegațiilor sportive românești care se întorc în România de la competiții sportive internaționale, oficialii și arbitrii români care au fost delegați la competițiile internaționale precum și jurnaliști acreditați la aceste competiții”.

Subiectul a ajuns până la Raed Arafat! „Vorbiți cu DSP”

Scandalul a ajuns până la secretarul de stat din cadrul MAI, Raed Arafat, care trimite responsabilitatea acestor acțiuni pe seama Direcției de Sănătate Publică:

“Pentru situația asta, vorbiți cu DSP. Acolo e răspunsul, ei știu ce decizie au luat și în baza a ce. Nu îmi aduc aminte să fi sfătuit pe cineva, sunt reguli care se respectă. E o regulă care permite excepția pentru activitate profesională. Trebuie văzut dacă DSP-ul a mers pe regula asta. Nu eu decid dacă se carantinează sau nu cineva. Personal, nu fac eu asta. Nu îmi aduc aminte să fi vorbit cu cineva de la FCSB pe tema asta, vorbiți cu DSP-ul, vă rog. Nu vreau să intru în discuția asta pentru că nu mai terminăm. DSP-ul știe exact ce s-a întâmplat”, a declarat Raed Arafat, pentru ProX.

FCSB dispută astăzi un meci în campionatul României, împotriva celor de la Astra Giurgiu, de la ora 20:00.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!