Arena Națională, subiectul unui documentar National Geographic

Arena Națională, subiectul unui documentar National Geographic

Arena Națională din București este subiectul unui documentar realizat de National Geographic, care va fi difuzat astăzi pe postul de televiziune.

National Geographic va difuza, timp de șase săptămâni, un serial documentar care are în prim-plan marile stadioane din Europa care vor găzdui meciurile programate în cadrul Campionatului European de fotbal EURO 2021.

Campionatul European de fotbal aniversează 60 de ani de la prima ediție. Astfel, în 2021, competiția nu va mai fi găzduită de o singură țară, ci au fost programate meciurile în opt capitale și alte 4 orașe europene, printre care se află și capitala României. În total, 12 stadioane vor găzdui meciurile EURO 2021, stadioane care sunt subiectul serialului documentar realizat de National Geographic.

Seria documentar ”Megastadion” va prezenta isoria acestor stadioane, etapele de dezvoltare și modernizare a acestora, inclusiv planurile de refacere, prezentate de managerii stadioanelor, arhitecții, constructorii și foști jucători. Telespectatorii vor afla provocările reconstruirii fiecărei arene și vor pătrunde în zonele interzise publicului: loje VIP, vestiare, pe teren.

Astăzi, 6 octombrie, începând cu ora 22.00, National Geographic va difuza primul episod din seria ”Megastadion”, episod ce va dezvălui istoria și transformarea a două stadioane: Arena Națională din București și stadionul Ferenc Puskás din Budapesta.

Construită în 1953 și gândită a fi un stadion deschis, Arena Națională a trecut printr-o serie de modernizări care au făcut posibilă transformarea ei într-un stadion olimpic, gata să primească până la 60.000 de spectatori la evenimente diverse, în orice fel de condiții meteo. Acoperișul retractabil modern, realizat dintr-o membrană impermeabilă, creează un tot inedit cu arena de inspirație antică, romană, care dispune de protecție la cutremure. Construit în 1952 și demolat în 2017, stadionul Ferenc Puskás din Budapesta a fost refăcut pentru campionatul UEFA. Arena poartă numele unuia dintre jucătorii din anii de glorie ai naționalei maghiare.

Următoarele episoade din seria documentar ”Megastadion” sunt programate astfel:

  • 13 octombrie – Stadioanele Wembley din Londra și Allianz Arena din Munchen
  • 20 octombrie – Stadionul Krestovski din Sankt Petersburg și Stadionul Olimpic din Baku
  • 27 octombrie – Stadionul San Mames din Bilbao și Stadionul Olimpic din Roma
  • 3 noiembrie – Stadionul Aviva din Dublin și Stadionul Hampden Park din Glasgow
  • 10 noiembrie – Stadioanele Johan Cruyff din Amsterdam și Parken din Copenhaga

De pe Arena Națională, pe Wembley, trecând prin stadioanele din Roma și Bilbao, continuând cu cele din Amsterdam și Copenhagapână în Sankt Petersburg și Baku, National Geographic îi invită pe fanii fotbalului și ai genului documentar să călătorească în toată Europa pentru a descoperi istoria, secretele și provocările reconstruirii megastadioanelor EURO 2021.

Distribuie:
Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!