”Trebuie să luptăm până in ultima secundă”. Care sunt șansele României în deschiderea Campionatului European

Selecționerul Burcea înainte de meciul de debut la Euro:”Trebuie să luptăm pentru victorie până în ultima secundă”

Naționala feminină de handbal începe azi Campionatul European, iar primul obstacol este Germania.

Tricolorele” sunt gata de debutul la turneul final din Danemarca, fără pivotul Crina Pintea și extrema Laura Moisă, ambele cu diagnosticate pozitiv cu Coronavirus.

Selecționerul Bogdan Bucea vede partea plină a paharului și este sigur că fetele sale pot suplini absențele celor două jucătoare.

Orice jucătoare pentru echipa României este importantă. Laura Moisă și Crina Pintea au jucat la ultimele turnee finale, au jucat în acest sezon în Champions League, puteau aduce un mare plus naționalei. Dar nu avem ce face, mergem înainte, cum am spus-o de multe ori, e cel mai ușor să te plângi de condiții sau de neajunsuri. Cel mai important este să credem în șansa noastră, să fim disciplinați și focusați” –  Bogdan Burcea, selecționer echipa națională de handbal a României.

Antrenorul și staff-ul său au făcut strategia pentru confruntarea cu Germania, de diseară, de la ora 19.00.

Echipa în sine este un atu al nostru. Le spuneam și fetelor : dacă jucătoarele de la 9 metri reușesc să ”îmbrace” jocul Cristinei Neagu, sunt convins că vom avea succes. Fetele trebuie să fie și ele convinse de asta, să aibă încredere în forțele proprii și în ce am pregătit în aceste zile și să lupte pentru victorie până în ultima fracțiune de secundă” –Bogdan Burcea, selecționer echipa națională de handbal a României.

Meciul României cu Germania este în direct la Digisport, Telekomsport și Look Sport.

Selecționerul a anunțat echipa pentru meciul cu Germania:

Eliza Buceschi, Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan, Yuliya Dumanska, Ana Maria Iuganu, Cristina Laslo, Ana-Maria Măzăreanu, Cristina Neagu, Lorena Ostase, Anca Polocoșer ,Andreea Popa, Laura Popa, Ana-Maria Savu, Sonia Seraficeanu, Alexandra Subțirică Iovănescu, Ana-Maria Țicu.

Fetele noastre vor juca la Kolding

După meciul cu Germania, pentru ”tricolore” urmează la 5 decembrie disputa cu Polonia, iar apoi partida cu Norvegia, ultima din grupă, la 7 decembrie.

Herning va găzdui echipele A (Franța, Danemarca, Muntenegru, Slovenia) și grupa B (Rusia, Suedia, Spania și Republica Cehă).

Kolding va găzdui echipele grupei C (Olanda, Ungaria, Serbia și Croația) și grupei D (România, Norvegia, Germania și Polonia).

Jucătoarele naționalei României au primit o veste bună, cu 24 de ore înaintea debutului la Campionatul European de Handbal din Danemarca: în urma ultimelor teste RT-PCR efectuate, nicio altă componentă a echipei lui Bogdan Burcea nu a fost testată pozitiv cu coronavirus. 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!