Start istoric al Raliului Dakar 2021! Ce s-a întâmplat la finalul primei etape

Start istoric al Raliului Dakar 2021! Ce s-a întâmplat la finalul primei etape

Start istoric al Raliului Dakar 2021! Ce s-a întâmplat la finalul primei etape.

Zi istorică pentru Raliul Dakar 2021! Prima femeie care a câștigat o etapă în competiție

Prestigioasa competiție a Raliului Dakar 2021 a adus și un nou record istoric!

Spaniola Cristina Gutierrez (29 de ani) a înregistrat cel mai bun timp la categoria vehiculelor ușoare și cea a prototipurilor T3 (SSV T3) și a devenit prima femeie care a câștigat o etapă în prestigioasa competiție după celebra Jutta Kleinschmidt în 2005.

Mai mult decât atât, vor fi prezente 13 femei la acest eveniment, iar țara cu cei mai mulți reprezentanți este Franța, 107 concurenți, urmată de Spania cu 68 și Țările de Jos cu 36.

Cifrele finale de participare la Dakar 2021 sunt oficiale, mai ales că s-au schimbat comparativ cu înregistrările inițiale publicate la finalul lui noiembrie. Franța are cei mai mulți participanți, România are trei reprezentanți.

România participă cu trei reprezentanți

Având o participare similară cu cea de anul trecut, Many Gyenes țintește cea de-a unsprezecea aventură în Raliul Dakar, pe o motocicletă KTM, cu numărul de concurs 29. În total țara noastră are trei reprezentanți.

Avem și un echipaj auto la Dakar Rally 2021 format din Claudiu Barbu și Marius Lupu (la clasa SSV). Primul este fost pilot de Rally Raid în Campionatul Național al României la clasa motocicletelor de peste 450cc. Echipajul Transcarpatic Rally Team va participa cu un „special service vehicle” marca Polaris, modelul RZR 1000 Turbo S, clasa T4.1 Turbo.

Este adevărat că pandemia de Covid-19 și dificultățile unor piloți de a ajunge în Arabia Saudită prin propriile mijloace au contribuit, de asemenea, la această „criză”.

În total, sunt prezente 288 de vehicule care participă la Dakar 2021 (cu șapte mai puțin decât se planificase inițial), la care trebuie adăugate cele 23 din noua categorie Classic (în cele din urmă s-au retras trei).

Totalul nu este deloc rău, deoarece s-a ajuns de la 342 de vehicule la 288 (cu 16 procente mai puțin) într-un an foarte dificil atât din punct de vedere sportiv, cât și economic.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!