Stadionul Rapid prinde contur! Imagini superbe cu stadiul lucrărilor

Stadionul Rapid prinde contur! Imagini superbe cu stadiul lucrărilor
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Stadionul Rapid prinde contur! Imagini superbe cu stadiul lucrărilor.

Au fost amplasate cele două tabele de marcaj de pe noul stadion „Rapid Arena”

Pandemia de coronavirus a ajutat construirea stadioanelor pentru meciurile de la EURO 2020/2021. Astfel, dacă nu ar fi fost amânate competițiile sportive, se pare că stadionul nu ar fi fost finalizat la timp.

Însă începutul de an vine cu vești bune!

La începutul lui 2021, Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a verificat stadiul lucrărilor la stadionul Rapid:

“M-am bucurat să constat că se lucrează în ritm susţinut pe arena din Giuleşti şi am fost asigurat de constructori că aceasta va fi finalizată până la sfârşitul lunii mai, astfel încât stadionul să poate fi redat în condiţii optime bucureştenilor şi, în acelaşi timp, pentru a ne onora obligaţiile asumate pentru derularea Campionatului European de Fotbal din această vară”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Pregătirile pentru stadionul din Giulești au intrat în linie dreaptă! “Rapid Arena” urmează a fi finalizată în luna mai a acestui an.

Stadionul Rapid se numără printre cele trei stadioane care au fost construite în scopul organizării EURO 2020 la București. Dacă lucrările la stadioanele Ghencea și Arcul de Triumf au fost deja încheiate, cele din Giulești se aproprie de stadiul final al lucrărilor. Azi au fost montate ambele tabele pe “Rapid Arena”.

Într-un comunicat al firmei care se ocupă de construcția stadionului, aflăm că astăzi au fost montate cu succes cele două tabele de marcaj:

“Progresăm în fiecare zi cu lucrările de execuție la noul stadion Rapid, iar astăzi a fost finalizată montarea celor două tabele amplasate la nivelul peluzelor Nord și Sud. Mulțumim tuturor celor implicați în construcția acestui stadion”, a fost comunicatul transmis pe Facebook de “Construcții Erbasu“.

Proiectul „Rapid Arena”

  1. capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor),
  2. preţ 39.499.366 milioane de euro,
  3. nivel de clasificare UEFA, 4,
  4. suprafaţa totală înierbată va fi de 120X80 m (inclusiv suprafaţa de gardă),
  5. complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis, volei, baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice,
  6. spaţii de cazare pentru sportivi,
  7. spaţii de alimentaţie publică,
  8. spaţii administrative.

Constructorul arenei a publicat azi noi fotografii cu stadionul

Tabela de marcaj Rapid Arena

                                                                                 Tabela de marcaj Peluza SUD Rapid Arena

Tabela de marcaj Rapid Arena

                                                                                       Tabela de marcaj Peluza Nord Rapid Arena

Stadiu lucrări Rapid Arena

                                                                                              Stadiu lucrări Rapid Arena

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!