Simona Halep, în topul celor mai bogate jucătoare din lume. Câți bani a strâns din tenis

Simona Halep, în topul celor mai bogate jucătoare din lume. Câți bani a strâns din tenis
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

Simona Halep se află în topul celor mai bogate jucătoare din lume. Suma impresionantă pe care sportiva noastră a strâns-o doar din tenis.

Simona Halep se află la un pas de a intra în Top 3 jucătoare de tenis cu cele mai mari valori obținute strict în urma victoriilor din turneele de tenis.

Peste 37 de milioane de dolari a strâns Simona din tenis, potrivit WTA.

Cu această sumă, cea mai bună jucătoare de tenis din România se apropie vertiginos de ocupanta locului 3 în topul veniturilor câștigate de sportivele WTA.

În prezent, topul este condus de Serena Williams, care a adunat până în prezent suma incredibilă de 93.634.967 de dolari. Pe locul doi se află Venus Williams cu 41.958.284 dolari, iar pe locul 3 este Maria Sharapova, cu un venit de 38.777.962 dolari, cu doar un milion de dolari mai mult decât suma pe care Simona a obțint-o până acum din tenis, respectiv 37.045.910 de dolari.

Locul 1 mondial din acest moment, australianca Ashleigh Barty, se află abia pe locul 23 în topul celor mai bogate jucătoare de tenis din lume, cu 17.594.569 dolari obținuți din tenis.

Simona Halep are șanse să o ajungă sau chiar să o întreacă pe Sharapova, dacă îi reușesc planurile pe acest an. Prima țintă este Australian Open, unde Simona speră să joace finala și chiar să câștige râvnitul trofeu.

Cât de bogate sunt celelalte jucătoare de tenis din România

Nici celelalte jucătoare de tenis din România, prezente la turneele internaționale, nu se pot plânge de sumele obținute din sportul alb, chiar dacă valorile sunt mult sub cele adunate de Halep.

Alte două sportive se află în primele 100 de nume în topul celor mai bogate jucătoare de tenis. Monica Niculescu a adunat până acum suma de 6.212.165 dolari, potrivit topului dezvăluit de WTA, în timp ce Sorana Cîrstea, recent retrasă de la turneul de la Abu Dhabi, are doar 5.828.599 de dolari strânși din tenis.

Irina Begu a adunat  5.471.798 de dolari și se situează pe locul 105 în acest top inedit, Mihaela Buzărnescu a câștigat din tenis 2,148.830 și ocupă poziția 227, iar Jaqueline Cristian a strâns doar 219.651 dolari, dar jucătoarea este încă la început și are perspective mari de creștere în topul celor mai bogate tenismene din țara noastră.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!