Schimbarea WTA într-un moment greu încercat al tenisului

Schimbarea WTA într-un moment greu încercat al tenisului

Schimbarea WTA într-un moment greu încercat al tenisului. Simona Halep promite dezvoltarea sportului în această perioadă de grea încercare, atât pentru sport, cât și pentru viață în general.

Contopirea WTA cu circuitul masculin, ATP

Criza de coronavirus pune tenisul în situația în care trebuie găsite măsuri pentru a limita efectele negative ale pandemiei. În aceste condiții, strategia pentru această perioadă o reprezintă uniformizarea tenisului masculin cu cel feminin. Un prim pas este acel al adoptării categoriilor de turnee existente în ATP, iar campania începută ieri de „re-branding”, încearcă să adapteze sportul la timpul greu prin care trece omenirea și să facă acestă trecere mult mai ușoară pentru fani.

În urmă cu aproximativ un an și jumătate, WTA punea accent pe autenticitatea și diversitatea individuală de la nivelul circuitului, printr-o campanie de marketing fără precedent în ultimii cinci ani intitulată „It Takes”, acum se mută subtil accentul spre colectiv, forța vitală a tenisului și fani.

Schimbare de slogan: „WTAForTheGame”

WTA a lansat o nouă identitate vizuală a circuitului, atât pe rețelele de socializare, cât și pe site-ul oficial. Afișul de lansare are în prim-plan sportive născute dincolo de 1 ianuarie 1993: liderul mondial Ashleigh Barty, Naomi Osaka și Cori Gauff, dar și pe Kristina Mladenovic și Timea Babos, ca exponente ale jocului de dublu. Însă Simona Halep (29 ani) se numără și ea printre sportivele care participă la relansarea WTA, cu un mesaj personalizat.

Simona Halep îndeamnă fanii spre „noua eră”

Simona Halep, deținătoarea titlului de la Wimbledon și a doua jucătoare a lumii, își invită fanii să descopere “noua eră” WTA, într-o călătorie pe care și-a asumă altruist: afirmând: „Nu joc pentru mine. Joc pentru tenis și pentru ceva mult mai important.”

Așa cum s-a întâmplat și în precedentele campanii WTA, jucătoarele și-au ales un element care le definește. Astfel, Simona Halep adaugă: „Joc pentru Fani”, în timp ce noua campioană de la Roland Garros Iga Swiatek afirmă că joacă pentru “a doborî bariere”, Mladenovic – pentru emoții, Monica Puig – pentru glorie, iar Petra Kvitova a ales cuvântul-cheie “luptă” pentru a completa aceeași frază, “Joc pentru…”.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!