Scandal la Australian Open! Djokovic sare în apărarea jucătorilor revoltați

Scandal la Australian Open! Djokovic sare în apărarea jucătorilor revoltați
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

Primul turneu de Grand Slam al anului stă ca pe un butoi cu pulbere. Jucătorii sunt revoltați la maxim după ce organizatorii au impus carantină totală și le-au interzis accesul la antrenamente. Liderul mondial Novak Djokovic sare în apărarea jucătorilor revoltați.

Carantină totală, antrenamente în camera de hotel

72 de jucători de tenis, participanți la turneul Australian Open, se află în carantină totală în camerele de hotel din Melbourne. Inițial, aceștia ar fi trebuit să aibă voie să iasă din camere timp de 5 ore pe zi, pentru a se antrena. Din cauza unor cazuri de COVID-19, apărute în rândul pasagerilor sau echipajului avioanelor cu care jucătorii au ajuns în Australia, s-a impus carantina totală.

Noua situația, în care nimeni nu are voie să iasă absolut deloc din camere, i-a revoltat la maxim pe jucători, care regretă acum decizia de participare la turneul de Mare Șlem.

”Dacă știam că vor proceda așa, nu aș mai fi venit să joc în Australia…Aș fi rămas acasă. Ei ne-au spus că vom zbura cu avioane care au pasageri la doar 20% din capacitate și că vom fi considerați contacți DOAR dacă cineva  din anturaj este depistat pozitiv”, a răbufnit pe o rețea de socializare jucătoare de tenis din România, Sorana Cîrstea, care se numără printre jucătorii carantinați total.

Pentru că nu mai au voie să iască din cameră, jucătorii se află în situația de a se antrena în camera de hotel unde mănână și se odihnesc. Însă nu se poate vorbi de antrenament în adevăratul sens al cuvântului. Pentru jucătorii carantinați, antremanetele din această perioadă echivalează cu lovitul mingii în perete.

”Am dorit să particip deoarece organizatorii au promis că vom fi scutiți de carantină timp de 5 ore pe zi, perioadă în care ne puteam antrena, puteam merge la sală și la recuperare. Așa a fost înțelegerea înainte de a veni aici…dar regulile s-au schimbat peste noapte!” a explicat Sorana.

Djokovic, solicitare pentru jucătorii carantinați

Liderul mondial, Novak Djokovic sare în apărarea jucătorilor carantinați la Melborune. Aflat în bula din Adelaide, alături de alți jucători de top, printre care și Simona Halep, Djokovic cere organizatorilor condiții similare de pregătire și pentru sportivii de la Melbourne.

Djokovic a trimis o scrisoare directorului Australian Open, Criag Tiley, cere egalitate în pregătire pentru toți jucătorii de la turneu. Mai mult, sârbul a realizat și o listă de cereri pentru jucătorii aflați în carantină totală.

Djokovic cere pentru jucători aparate de fitness în camera de hotel, mâncare de calitate, reducerea zilelor de carantină totală după efectuarea unor noi teste COVID-19, permisiunea de a-și vizita antrenorul și preparatorul fizic cu teste negative, jucătorii să fie cazați pe același etaj cu antrenorii lor și, daca se poate, mutarea jucătorilor aflați în carantină totală în case private cu teren de tenis, pentru a se putea antrena.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!