România și-a aflat adversarii pentru EURO21! Este oficial!

România și-a aflat adversarii pentru EURO21! Este oficial!
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

România U21 și-a aflat, joi, adversarii de la Euro 2021! Ce reacție a avut Adrian Mutu, antrenorul echipei de tineret.

 

România U21 este calificată la turneul final, după ce a încheiat pe locul doi grupa 8 de calificare și a obținut una dintre cele mai bune poziții secunde. Înainte de tragerea la sorți, naționala antrenată de Adrian Mutu se afla în urna a treia valorică.

Grupele EURO 2021 U21

Grupa A: Ungaria, România, Olanda, Germania
Grupa B: Slovenia, Cehia, Italia, Spania
Grupa C: Islanda, Rusia, Danemarca, Franţa
Grupa D: Elveţia, Croaţia, Portugalia, Anglia

Reacție neașteptată a lui Adrian Mutu

“E o grupă puternică, una dintre cele mai puternice. Nici nu aveam cum să picăm într-o grupă uşoară. Cei puternici îşi măsoară forţele cu cei de nivelul lor. Suntem încrezători în forţele noastre şi vedem ce va fi”, a declarat Adrian Mutu pentru televiziunea națională.

Selecționerul echipei de tineret este încrezător în succesul tricolorilor la EURO U21 și a trasat un nou obiect pentru elevii săi.

”Eu îmi doresc să ajungem cât mai departe în această competiţie şi ca urmare trebuie să joci cu oricine. Nu avem frică. Avem acest target atins la ultimul turneu final, semifinalele… automat a devenit pentru noi un obiectiv”, a precizat Mutu.

Format inedit la EURO 2021 U21

Campionatul European de tineret din 2021 are un format inedit. Meciurile din grupe se vor desfășura în perioada 24 – 31 martie, în timp ce fazele eliminatorii se vor disputa două luni mai târziu, în intervalul 31 mai – 6 iunie.

EURO 2021 U21 va fi găzduit de Ungaria și Slovenia, cele două formații urmând să fie repartizate automat în grupa A, respectiv B.

Tragerea la sorți va începe cu formațiile din urna a patra și va continua în ordine până la prima urnă.

La precedentul Campionat European U21, cel din 2019, România U21 a ajuns până în semifinale și s-a calificat la Jocurile Olimpice de anul viitor. Naționala lui Mirel Rădoi a câștigat grupa din care mai făceau parte Franța, Anglia și Croația, iar în penultimul act a cedat contra Germaniei, scor 2-4.

300.000 de euro pentru calificarea la EURO 2021

Naţionala de tineret a României s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la un turneu final U21, după 1-1 în ultimul meci, cu liderul Danemarca. Este pentru prima dată când fotbalul românesc obţine o asemenea performanţă.

Fotbaliştii şi staff-ul vor împărţi 300.000 de euro. Adrian Mutu este cel care a făcut listele, iar banii au fost alocaţi în funcţie de minutele jucate. Primele sunt între 17.000 si 500 de euro, ultima primă fiind cea acordată convocaţilor care nu au jucat deloc. Acum doi ani, listele lui Rădoi cuprindeau sume între 12.500 si 500 de euro.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!