Rezultat neașteptat la autopsia lui Maradona! Investigația a fost solicitata chiar de procurorul general al Argentinei

Rezultat neașteptat la autopsia lui Maradona! Investigația a fost solicitata chiar de procurorul general al Argentinei
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Legenda fotbalului mondial, argentinianul Diego Maradona a murit la 60 de ani, iar procurorul general al Argentinei a solicitat autopsia fotbalistului. 

Diego Maradona a încetat din viață din cauza unei insuficiențe cardiace acute, au anunțat experții care au efectuat autopsia, într-un raport preliminar, notează Ole

Autopsia lui Maradona a fost efectuată la morga din San Fernando, localitate de lângă Buenos Aires, Argentina, procurorul John Broyard anunțând că decesul celui supranumit „Butoiașul Atomic” a survenit la ora locală 12.00 (17.00, ora României).

“Autopsia va fi făcută pentru a stabili cauzele decesului, care nu are caracteristici naturale”, a anunţat procurorul general al Argentinei.

Conform raportului preliminar al experților care au efectuat autopsia, Diego Maradona a murit de „insuficiență cardiacă acută, la un pacient cu cardiomiopatie dilatată, insuficiență cardiacă cronică congestivă care a generat edem pulmonar acut”.

Cardiomiopatia dilatată reprezintă o afecțiune în în urma căruia mușchiul inimii nu poate pompa suficient sânge către restul corpului.

Înainte ca autopsia să fie efectuată, procuratura San Isidro a solicitat autorizației familiei pentru efectuarea examinării menționate. Anchetatorii au deschis un dosar pentru „investigarea cauzelor morții” odată confirmat decesul fostului fotbalist.

În perioada internării, medicul personal al lui Maradona, Leopoldo Luque, a afirmat că fostul jucător a avut ”episoade de confuzie legate de o abstinenţă, care necesită un tratament de mai multe zile”. Luque nu a explicat despre ce abstinenţă este vorba.

Maradona a fost consumator de cocaină, apropiații acestuia afirmând recent că el era dependent de alcool.

După ce a fost efectuată autopsia, trupul neînsufleţit al lui Diego Armando Maradona a fost depus la Casa Rosada, Palatul prezidenţial din Buenos Aires, unde va avea loc priveghiul, conform imaginilor difuzate de posturile de televiziune TyC şi ESPN.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!