Reacții neașteptate după victoria din primul meci din Europa League. Ce le-a lipsit clujenilor în meciul de la Sofia

Reacții neașteptate după victoria din primul meci din Europa League. Ce le-a lipsit clujenilor în meciul de la Sofia

Reacții neașteptate la finalul primului meci în Europa League a echipei CFR Cluj, câștigată de fotbaliștii români cu scorul de 2-0, în fața vecinilor de la CSKA Sofia. Ce le-a răspuns clujenilor în meciul de la Sofia.

”E o victorie incredibilă. O victorie mare, credeți-mă”, a spus la finalul meciului, antrenorul CFR Cluj, Dan Petrescu.

Înainte de meci, antrenorul Dan Petrescu dădea prima șansă de victorie adversarilor pe care îi evalua superiori propriilor jucători ca valoare și experiență internațională de joc. Iar începutul de joc a confirmat așteptările antrenorului român.

”În campionatul intern nu întâlnim așa ceva”, a explicat Petrescu, al Digi Sport, jocul echipei sale din primele minute ale meciului, recunoscând că la începutul meciului echipa noastră a fost suprinsă de valoarea adversarului.

Ulterior echipa clujeană a echilibrat meciul, iar în a doua repriză a pus mai multă presiune și, odată marcat primul gol, CFR Cluj a dominat până la final. CFR Cluj a marcat ambele goluri în a doua repriză, din faze fixe – corner și penalty.

Știam că va fi o presiune mare

Reacțiile de la finalul meciului, atât ale antrenorului, cât și a jucătorilor de la CFR Cluj a scos la iveală ce le-a lipsit cu adevărat clujenilor în meciul de la Sofia din Europa Leagu.

Dan Petrescu a declarat că presiunea a fost cu atât mai mare și pentru că bulgarii au avut fanii de partea lor.

”Eu cred că în prima repriză au fost mai buni. Au avut și fanii să îi susțină. Eu am zis că nu e corect ca ei să aibă fani și noi să nu putem juca acasă cu fani în tribune”, a spus Dan Petrescu.

”Ne era dor să vedem spectatori pe stadion”, a spus și Mario Camora, căpitanul CFR Cluj.

La rândul său, Cristi Bălgrădean, portarul clujenilor, a legat presiunea meciului nu doar de nivelul jucătorilor întâlniți în prima confruntare din Europa League, ci și de prezența microbiștilor bulgari în tribunele stadionului din Sofia.

”Știam că va fi o presiune mare, am văzut bine jocurile lor. Ne așteptam la o asemenea presiune, cu suporteri e fantastic. Ați văzut și voi ce atmosferă au făcut. Sper să revină și la noi suporterii pe stadioane, până la urmă și de asta jucăm, și pentru suporteri. Mi-aș dori să revină și la noi suporterii pe stadioane.”, a declarat Bălgrădean, imediat după meciul în care nu a primit niciun gol.

Toți jucătorii recunosc că fotbalul arată altfel cu suporteri în tribune.

”Chiar înainte de meci mă gândeam cum va fi cu suporteri, că nu am mai jucat de mult cu suporteri. E cu totul alt meci, alt fotbal, cu suporteri. Abia așteptăm ziua în care vom putea juca și noi cu suporteri”, a subliniat Ciprian Deac, autorul celui de-al doilea gol, marcat din penalty.

 N-am realizat nimic cu această victorie

Cele trei puncte obținute în primul meci în Europa League nu i-a adus liniștea lui Dan Petrescu.

”Eu nu sunt relaxat. Mă gândesc la următorul joc, cu Voluntari. Va trebui să schimb mulți jucători, au o vârstă, sunt obosiți…”, a spus Dan Petrescu după meci.

Nici portarul echipei nu s-a arătat încrezător la finalul meciului, deși CFR Cluj a început traseul Europa League cu o victorie clară.

”Calificarea e departe.

Noi n-am realizat nimic cu această victorie. Roma are prima șansă, din punctul meu de vedere. Noi, cu CSKA și cu Young Boys ne luptăm pentru locul doi. 100% se va lupta și CSKA, mai sunt cinci meciuri de jucat. ”, a spus Bălgrădean.

CFR Cluj va juca a doua partidă în Europa League peste o săptămână, împotriva elvețienilor de la Young Boys, acasă, fără spectatori.

Distribuie:

Citeste si:

  • Fotbalistul român care a neutralizat jocul lui Maradona la Mondialul d...
  • Ce avere avea ,,Zeul de la Napoli”, Diego Maradona...
  • Incredibil! Mesajul ales de Diego Maradona în timpul vieții pentru pia...
  • Attachment

    Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!