Premieră pentru fotbalul american! Ce s-a întâmplat în elita fotbalului

Premieră pentru fotbalul american! Ce s-a întâmplat în elita fotbalului

Premieră pentru fotbalul american! Ce s-a întâmplat pentru prima dată în elita sportului din SUA.

Prima femeie care a jucat într-un meci de elită al fotbalului american

Sarah Fuller a devenit prima femeie care a jucat într-un meci Power 5 – nivelul de elită al fotbalului american universitar. Fuller, în vârstă de 21 de ani, a jucat pentru Vanderbilt Commodores într-o partidă disputată împotriva Missouri Tigers din oraşul Columbia.

Sarah Fuller a fost chemată în echipă deoarece mai mulţi jucători din echipa de bază erau în autoizolare din cauza focarului de coronavirus din SUA, potrivit mediafax.ro.

În timpul meciului de sâmbătă, pe care echipa ei l-a pierdut cu 41-0, tânăra a purtat o cască pe care era scris sloganul „Joacă precum o fată”, în semn de suport pentru un ONG care încurajează fetele să facă sport.

„Istoria a fost scrisă”, a fost mesajul postat pe Twitter de Conferinţa de Sud-Est (SEC), pentru a marca momentul în care Fuller a păşit pe teren pentru a da startul celei de-a doua reprize.

Pe reţelele de socializare au existat şi unele critici privind lungimea loviturii, dar antrenorul Derek Mason a spus că aşa a fost planul de la vestiar.

Power 5 este considerată elita fotbalului universitar american, iar în cadrul SEC joacă 14 echipe, scrie BBC Sports.

Fotbalul universitar este masiv în SUA, oferind marea majoritate a jucătorilor care ajung în NFL.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!