Povestea unui campion! Cel mai bun atlet român a dezvăluit cheia spre succes

Povestea unui campion! Cel mai bun atlet român a dezvăluit cheia spre succes

Povestea unui campion! Cel mai bun atlet român a dezvăluit cheia spre succes.

Drumul spre succes al unui tânăr pasionat de sport!

Pentru a putea obține performanță în orice domeniu, dar cu atât mai mult în cadrul sportului, este nevoie de multă muncă și determinare. Aceeași situație o regăsim și la Cosmin Dumitrache, campion național de seniori în probele de 60 și 110 metri garduri.

După ce a început să practice atletismul în clasa a cincea, viața lui s-a schimbat complet. Talentul i-a fost observat de către un profesor, iar calea spre succes a fost deschisă după ce a participat la primul său concurs:

„Până atunci nu știam de acest sport, eram mic, am fost de curiozitate să văd ce se întâmplă, am alergat destul de bine, am fost al doilea și mi-a stârnit interesul”, a declarat Cosmin Dumitrache, campion național de seniori în probele de 60m și 110m garduri.

„Sportul presupune un job 24 ore din 24”!

În ceea ce privește viața dedicată sportului și ce anume trebuie să faci pentru a fi cel mai bun, sportivul a declarat:

„Sacrificăm viața de zi cu zi, pentru că sportul presupune un job 24 ore din 24. Și acasă, după antrenament ,tot la muncă ești! Trebuie să te odihnești, să ții cont de ceea ce mănânci, nu prea poți să ai scăpări”, a adăugat Cosmin Dumitrache.

Accidentarea care l-a costat un Campionat Mondial!

Un alt element de luat în calcul atunci când îți dorești să atingi cele mai înalte culmi ale succesului este să nu renunți, indiferent de obstacolele apărute. Este valabil și în cazul lui Cosmin, cel mai bun atlet român în probele de 60 de m și 110m garduri, după ce a ratat un campionat mondial din cauza unor fracturi la gleznă și la încheietură și a fost nevoit să stea trei luni în ghips după ce a căzut la linia de sosire:

”În 2011, la Campionatul Național de Juniori 2, am încercat să fac o sosire mai spectaculoasă și am căzut destul de urât. Am avut fractură la gleznă și la încheietură. M-a costat tot anul 2011. Am ratat Campionatul Mondial…nu am putut particip pentru că am stat trei luni în ghips”, a adăugat acesta.

În 10 ani de când practică această probă, atletul spune că a pierdut numărul gardurilor pe care le-a lovit în timpul concursurilor:

„De multe ori se întâmplă în cursă că nici nu realizezi că lovești un gard. Este atât de mare adrenalina, motivația și concentrarea, încât nu simți. Te trezești la sosire că te doare puțin glezna sau genunchiul, dar nu ști ce gard ai lovit”, Cosmin Dumitrache, campion național de seniori în probele de 60m și 110m garduri.

Anul 2020 a fost unul cu noroc pentru atlet!

Cosmin Dumitrache a reușit să rămână numărul unu în atletism la 110m garduri și în 2020, an în care a câștigat trei medalii de aur:

 „A fost un an ciudat, dar interesant,  pentru că am trecut prin multe schimbări, care ne-au învățat să ne adaptăm, să trecem de la o situație la alta… A fost un an plin de surprize. E o senzație plăcută când văd că sunt tot primul. Se văd rezultatele muncii de la antrenament și încerc să rămân și de acum înainte la fel și chiar să devin mai bun” – Cosmin Dumitrache, campion național de seniori în probele de 60m și 110m garduri.

Cosmin Dumitrache domină de ani de zile proba de 110 metri garduri și a mai pus un titlu de campion în palmaresul său de atlet. Sportivul legitimat la CSM Timișoara și Rapid București a obținut timpul de 14,35 pentru un nou aur la Campionatul Național de Seniori și U23 de Atletism în aer liber, care a avut loc la Cluj, anul acesta.

Cosmin Dumitrache, atlet Cosmin Dumitrache, atlet

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!