Lumea atletismului este în doliu! Un mare antrenor a murit

Lumea atletismului este în doliu! Un mare antrenor a murit
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Lumea Ttletismului este în doliu. Unul dintre marii antrenori a decedat la doar 57 de ani. Tragedia s-a întâmplat sâmbătă, în urma unui infarct miocadric. Este vorba de Ioan Zamfirache.

În România acesta a fost legitimat la clubul Dinamo, dar ulerior, acesta a părăsit țara și s-a mutat în Australia, alături de soția sa. Și recordmena la aruncarea discului, Daniela Costian I s-a alăturat lui Ioan Zamfirache în aventura sa de a părăsi țara.

 

Pentru țara de la antipozi, Daniela Costian a câștigat o medalie de bronz la Jocurile Olimpice din 1992, de la Barcelona și una de argint la Campionatele Mondiale în aer liber din 1993.


Tragedie în atletismul românesc! A murit marele antrenor Ioan Zamfirache la doar 57 de ani

Federația Română de Atletism anunță cu tristețe trecerea fulgerătoare în neființă, în urma unui infarct miocardic, a celui care a fost antrenorul Ioan Zanfirache”, se arată într-o postare a federației de profil.

Revenit în țară și stabilit la Suceava unde a organizat un centru performant pentru pregătirea aruncătorilor, Ioan Zanfirache a fost timp de șase ani antrenorul lui Andrei Gag, multiplu campion național și multiplu medaliat internațional în proba de aruncarea greutății.

Andrei Gag are în palmares, cu Ioan Zanfirache alături, două podiumuri la Jocurile Mondiale Universitare (locul 2 la Gwangju, Coreea de Sud, în 2015, și un loc 3 la Taipei, Taiwan, doi ani mai târiu), o medalie de argint la Campionatele Mondiale Indoor de la Portland, din 2016, an în care a ratat prezența în finala Jocurilor Olimpice de la Rio, cu toate că a avut a avut același rezultat cu cel al ultimului admis!”, se încheie comunicatul Federației Române de Atletism.

Corpul neînsuflețit va fi depus, luni, la casa mortuară situată în spatele Bisericii Sfânta Înviere – Trei Clopote, situată în centrul municipiului Suceava. Înmormântarea va avea loc, marți, în satul Stamate, comuna Fântânele, localitatea de baștină a marelui antrenor.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!