O femeie scrie istorie în sportul american! Premieră în competiție

O femeie scrie istorie în sportul american! Premieră în competiție
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

O femeie scrie istorie în sportul american! Premieră în prestigioasa competiție de Super Bowl.

Sarah Thomas va fi prima femeie arbitru din cea mai importantă competiție din SUA!

Liga profesionistă de fotbal american (NFL) a anunţat că echipa de arbitri pentru viitorul Super Bowl o are în componenţă pe Sarah Thomas, prima femeie care va oficia acest mare eveniment anual al sportului nord-american, informează AFP.

În 2015, Sarah Tomas a devenit prima femeie arbitru cu normă întreagă din NFL, înainte de a deveni, în 2019, prima femeie care oficiază un joc din play-off din această competiție.

În urma unui comunicat emis de vicepreședintele executiv al NFL, Troy Vincent a declarat:

„Sarah Thomas a făcut istorie din nou, ca prima femeie ce va arbitra un meci de Super Bowl. Profesionalismul și angajamentul față de excelență i-au câștigat dreptul de a avea această onoare. Felicitări Sarah pentru binemeritata realizare”, a declarat Troy Vincent.

Fotbalul american este practicat atat de barbati, cat si de femei, respectiv copii, de la varste destul de fragede.

Cea de-al 55-lea Super Bowl in istoria NFL va avea loc la Tampa (Florida), pe 7 februarie. Campioana en titre, Kansas City Chief, speră să lupte din nou pentru trofeu, însă va trebui să treacă mai întâi de formaţia Buffalo Bills, duminică, în finala conferinţei.

Liga profesionistă nord-americană de fotbal (sau NFL) este considerată o reală industrie, datorită sumelor de bani care sunt investite în această competiție. Chiar și în momentele când criza mondială s-a resimțit cel mai puternic, în NFL se vorbea despre sume de 8-9 miliarde de dolari americani investiți. Asemănarea cu fotbalul european o reprezintă drepturile de televiziune ce constituie cea mai importantă sursă de bani.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!