Detaliile din viața unei campioane! Cea mai rapidă femeie din România la atletism

Detaliile din viața unei campioane! Cea mai rapidă femeie din România la atletism

Detaliile din viața unei campioane! Cea mai rapidă femeie din România la atletism.

Drumul spre atletism și performanță

Studentă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Ovidius”, Andreea Marina Baboi este cea mai rapidă femeie din România la atletism. După ce a cucerit rând pe rând probele naționale de 60, 100 și 200 de metri, sportiva se poate lăuda cu un palmares impresionant! Aproximativ 200 de medalii, dintre care 130 de aur, stau drept dovadă a pasiunii pentru sport și a dorinței de performanță:

“Am început să practic atletismul întâmplător. Cu toate că părinții mei au avut amândoi contact cu sportul, tatăl meu chiar făcând atletism în tinerețe, nu m-au împins niciodată să fac ceva ce nu îmi doresc. Cea care m-a remarcat a fost profesoara mea de sport de la școală. Ea a luat legătura cu primul meu antrenor, domnul Gabriel Nicolau, alături de care am pășit pentru prima dată pe stadionul de atletism. Din acel moment m-am îndrăgostit de acest sport și nu am vrut să mai aud de nimic altceva. Simțeam că atletismul este tot ceea ce îmi doresc să fac pe mai departe.”

„Să lupți pentru visul tău”

Pentru a se atinge un nivel de performanță cât mai ridicat, pasiunea pentru un anumit sport trebuie dublată de multă muncă și determinare. În ceea ce privește sfatul către noile generații, pentru cei care vor să se apuce de atletism, sportiva a declarat:

 „Să lupte pentru visul lor, indiferent de obstacole. Nimic nu se obține ușor, mai ales în sportul de performanța. Ambiția este întotdeauna cheia succesului.”, a declarat sportiva Andreea.

Covid-19 a afectat și atletismul

Pandemia de coronavirus a afectat din plin toate competițiile sportive. Fie că vorbim despre competiții sau despre programul de pregătire individual, sportivii de performanță au resimțit din plin efectele pandemiei:

“Prin pandemie am trecut la fel ca toată lumea: greu. Cu concursuri amânate sau anulate, cu incertitudine, cu schimbări majore în tot ceea ce înseamnă viața cotidiană, pandemia a avut un mare cuvânt de spus și în sport. A trebuit, împreună cu antrenoarea mea Doina Voinea, să modificăm în totalitate planul de pregătire și obiectivele, având în vedere situația la nivel mondial. Important este că până la urmă toate lucrurile s-au “așezat” și că ușor, ușor, totul a revenit aproape de normal.“, spune Marina.

Având tot viitorul în față, Andreea Marina Baboi și-a setat drept obiectiv principal:

„Tokyo este mult prea devreme pentru mine, însă îmi pun mari speranțe pentru Paris. Eu și antrenoarea mea credem că “Tokyo” este mult prea devreme, eu fiind încă la categoria de vârsta “tineret” U23. Însă asta nu ne împiedica să facem tot ce se poate pentru a ne apropia cât mai mult de baremul de participare la această competiție.”, declară Andreea.

 

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!