Măsuri ineficiente la Australian Open! Caz confirmat de COVID-19

Măsuri ineficiente la Australian Open! Caz confirmat de COVID-19
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Măsuri ineficiente la Australian Open! Caz confirmat de COVID-19.

Apar alte probleme legate de COVID-19 înainte de startul Australian Open!

Primul turneu de Grand Slam al anului este marcat de lupta împotriva răspândirii coronavirusului printre jucători. Astfel, au fost luate măsuri speciale de distanțare, iar o parte dintre acestea au provocat un întreg scandal.

Într-un avion ce transporta 72 de sportivi spre Australia au fost identificate două cazuri de infectare cu COVID-19, situație care a dus la o carantină totală pentru toți cei din avion. Mai mult decât atât, sportivii carantinați nu au voie nici măcar să se antrenze, fiind nevoiți să rămâne în camerele de hotel timp de două săptămâni. Decizia a provocat un întreg scandal, iar printre cele mai vehemente contestatare a măsurii se numără și Sorana Cîrstea.

Victoria Azarenka, Angelique Kerber, Sofia Kenin, Sloane Stephens sau Kei Nishikori se află în aceeași situație.

Primul turneu de Mare Șlem al anului va debuta pe 8 februarie, cu trei săptămâni mai târziu decât fusese programat inițial.

Spaniola Paula Badosa a fost confirmată cu COVID-19! „Mă simt rău, am simptome”

Paula Badosa, în vârstă de 23 de ani, este prima jucătoare de tenis ajunsă la Melbourne pentru primul turneu de Mare Șlem al anului care anunță public că are Covid.

Deși inițial niciunul dintre rezultatele pozitive nu a aparținut vreunui sportiv, în următoarele zile autoritățile au anunțat că patru sportivi au ieșit pozitiv la testul Covid.

Mai nou, spaniola Paula Badosa este prima jucătoare care dezvăluie public că are Covid, printr-un mesaj postat pe Twitter:

“Am vești proaste. Astăzi am primit un rezultat pozitiv la testul Covid-19. Mă simt rău și am niște simptome, dar voi încerca să mă recuperez cât mai repede, urmând indicațiile medicilor. Am fost transferată la un alt hotel pentru a mă autoizolare și monitorizare”, a scris jucătoarea clasată pe locul 67 WTA.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!