Manuel Neuer, portarul minune! Meciul în care a scris istorie portarul lui Bayern

Manuel Neuer, portarul minune! Meciul în care a scris istorie portarul lui Bayern
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

După ultimul meci jucat împotriva celor de la Schalke, Bayern München a demonstrat că merită prima poziție în Bundesliga. În același timp acest meci a fost unul plin de recorduri pentru formația germană.

După finalul partidei care s-a terminat 4 la 0 pentru Bayern München, Manuel Neuer, portarul echipei din Bundesliga a intrat în istorie pentru cele mai multe meciuri fără gol.

Portarul celor de la Bayern este cunoscut pentru talentul său incredibil de “paznic al porții”. Acesta a reușit să țină poarta echipei intactă în 197 de meciuri.

Golurile au fost marcate de Muller ’34, ’88, Lewandowski ’54 şi Alaba ’90. Bayern Munchen este lider în clasament, cu 42 de puncte iar Schalke 04,  echipă ce pare că nu izbutește sub nicio formă să își revină după ce în tur acumulase doar 7 puncte, este pe ultima poziţie, cu doar 7 puncte.

 

Manuel Neuer, recordman-ul din poartă

Neuer, cu aceste 197 de partide, depășește o legendă precum Oliver Kahn, care avea 196 de jocuri în Bundesliga cu aceste caracteristici.

 

Actualul portar al Bayern, Manuel Neuer, în vârstă de 34 de ani, a avut nevoie de doar 423 de jocuri din Bundesliga pentru a ajunge la aceste 197 de jocuri, în timp ce Kahn, pentru cele 196, a avut nevoie de 557 de partide apărate.

Robert Lewandowski (32 de ani) a ajuns la 500 de goluri marcate pentru echipele de club și echipa națională a Poloniei. Zlatan Ibrahimovic, Leo Messi sau Cristiano Ronaldo sunt alți jucători aflați în activitate care au depășit această cifră impresionantă.

272 de goluri a marcat Lewandowski pentru Bayern Munchen, clubul la care evoluează din sezonul 2014-2015. Acesta mai are 103 goluri marcate pentru Borussia Dortmund și 63 pentru naționala Poloniei.

Profitând de înfrângerea lui RB Leipzig, învinsă sâmbătă de Mainz cu 3-2, Bayern a acumulat 42 de puncte și s-a desprins la 7 puncte de locul 2.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!