Lumea baschetului în doliu

Lumea baschetului în doliu

Lumea baschetului în doliu. Legendarul baschetbalist american, Kobe Bryant, a murit, duminică, într-un accident de elicopter în California. Martori care au auzit și văzut prăbușirea au descris momentul și infornațiile duc la părerea că a fost un accidend generat de un defect tehnic.

Legendarul baschetbalist american Kobe Bryant a murit, ieri, într-un accident de elicopter, în care şi-au mai pierdut viaţa alte opt persoane, între care şi fiica cea mare a sportivului. Kobe Bryant, care se retrăsese în 2016, a fost considerat unul dintre cei mai buni jucători de baschet din istorie.

Moartea lui Kobe Bryant a provocat un adevărat şoc în Statele Unite şi în lume. Legende ale baschetului ca Michael Jordan, Magic Johnson, Kareem Abdul Jabaar sau Shaquille O’Neal, preşedintele Donald Trump şi fostul preşedinte Barrack Obama, fotbalistul Christiano Ronaldo şi antrenorul Real Madridului, Zinedine Zidane, s-au alăturat celor care au transmis condoleanţe şi i-au adus un omagiu lui Kobe Bryant.

Lumea baschetului în doliu. Ceremonia premiilor Grammy, care a avut loc aseară, i-a fost dedicată fostului baschetbalist, pentru care au rezervat spaţii ample şi publicaţiile sportive din Spania, Franţa, precum şi cele italiene, care au amintit că Bryant a fost şi un mare fan al fotbalului, pe care l-a practicat în copilăria petrecută în Italia, şi al echipei AC Milan.

Născut în 1978, Kobe Bryant a avut o carieră de 20 de ani, perioadă în care a fost vedeta clubului Los Angeles Lakers. Poreclit după unul dintre cei mai veninoşi şerpi, “Black Mamba”, Kobe Bryant a fost descris drept cel mai bun jucător al generaţiei sale şi unul dintre cei mai buni jucători de baschet din istorie. El a câştigat 5 titluri de campion cu LA Lakers, care a retras cele două numere – 24 şi 8 – purtate de jucător de-a lungul carierei. Kobe Bryant a mai câştigat 2 titluri olimpice cu echipa Statelor Unite şi a fost de 18 ori selectat pentru NBA All Star. Kobe Bryant era căsătorit şi avea 4 fete; Gianna, în vârstă de 13 ani, îl însoţea ieri şi şi-a pierdut, de asemenea, viaţa în accidentul de elicopter.

Distribuie:

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!