LPF se opune deciziilor FRF! Scandalul regulilor impuse în fotbalul românesc

LPF se opune deciziilor FRF! Scandalul regulilor impuse în fotbalul românesc
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

LPF se opune deciziilor FRF! Scandalul regulilor impuse în fotbalul românesc.

Scandalul dintre LPF și FRF se adâncește! Motivele expuse de secretarul general

Fotbalul din România a fost divizat în două tabere după implementarea mai multor proiecte, însă unul dintre ele a produs puternice resentimente. Este vorba despre regula U21 impusă de FRF.

Regula U21 implementată de FRF, în urma căreia toate echipele din Liga 1 trebuie să aibă în primul “11” minimum doi jucători eligibili pentru naționala de tineret nu este acceptată de toată lumea.

Cluburile care nu sunt de acord, printre care amintim aici doar CFR Cluj și deciziile lui Dan Petrescu de când era antrenorul echipei, au găsit o modalitate de a evita această regulă! Cu riscul de a pierde schimbări importante, echipele din fotbalul românesc încep cu 2 jucători U21 titulari, iar apoi în primele minute fac unele schimbări pentru a aduce în teren jucători mult mai experimentați.

Printre cei mai importanți contestatari se numără și Justin Ștefan. Acesta a oferit și o alternativă prin care echipele din Liga 1 să fie stimulate să folosească în primul “11” jucători tineri:

“Regula a fost impusă de FRF, iar eu sunt unul dintre contestatarii acelei reguli. Nu i s-a dovedit eficiența și nici nu îi putem stabili eficiența decât după un interval destul de lung, iar în fotbalul profesionist trebuie să bagi în teren cel mai bun 11, nu cel mai bun 10 sau cel mai bun 9. De aceea se face acea schimbare, ca să se ocolească acea regulă.
Astfel de reguli s-ar potrivi mult mai bine la Liga 2, la Liga 3, iar la Liga 1 putem să vorbim de o anumită formă de premiere pentru cluburile care formează jucători tineri și îi folosesc în meciurile oficiale.
Această regulă ar trebui, mai devreme sau mai târziu, să dispară. Știu că se face un PR bun cu ea, dar ne interesează să avem echipe puternice în Liga 1. Dacă tu mergi în cupele europene cu o echipă, iar în România ești obligat să bagi unul sau doi jucători U21, lucrurile sunt altfel”, a declarat Justin Ștefan, pentru pagina de Facebook a LPF.

Tehnologia VAR va fi implementată din sezonul următor în Liga 1!

Justin Ștefan a vorbit și despre implementarea sistemului VAR în Liga 1, lucru solicitat de multe echipe în ultima perioadă.
Secretarul general al LPF a anunțat că VAR-ul va putea fi utilizat de arbitri la meciurile din prima ligă începând din sezonul următor, cel mai probabil din perioada octombrie – noiembrie 2021:

“Vom avea VAR în 2021 în România. Va fi la începutul ediţiei următoare de campionat, fie puţin mai târziu. Noi ne-am dori să avem VAR de la 1 iulie, deci de la începerea sezonului următor. Vom vedea dacă se poate, pentru că durata pregătirii arbitrilor este de aproximativ 6 luni.
Este posibil ca sistemul VAR să devină operaţional în Liga I undeva în octombrie – noiembrie 2021. Nu se poate mai repede, pentru că există un regulament care stabileşte nişte termene clare. Şi nu am făcut-o mai devreme pentru că nu a existat finanţare”, a mai spus Justin Ștefan.

Justin Ștefan a confirmat că echipamentul necesar tehnologiei VAR a fost deja achiziționat de compania deținătoare de drepturi, iar în scurt timp va fi demarat procesul de instruire a arbitrilor:

“Ei au achiziţionat deja două maşini VAR, asta înseamnă că sunt pregătiţi pentru a începe testele şi a demara partea de pregătire a arbitrilor. Iar săptămâna viitoare ne vom întâlni cu reprezentanţii FRF pentru a detalia tot ce înseamnă acordul FIFA, FRF, LPF şi cei care vor oferi din punct de vedere tehnic acest serviciu.
După aceea va demara pregătirea arbitrilor, care va dura undeva la 6 luni. Vor fi nişte teste, după care vom avea primele meciuri cu VAR în Liga I. Va fi un meci de Liga I sau unul de Cupa României, nu contează”, a încheiat secretarul general al LPF.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!