Vaccinarea anti-COVID a fotbaliștilor, soluția pentru revenirea suporterilor! Primele reacții LPF

Vaccinarea anti-COVID a fotbaliștilor, soluția pentru revenirea suporterilor! Primele reacții LPF
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Vaccinarea anti-COVID a fotbaliștilor, soluția pentru revenirea suporterilor! Primele reacții LPF.

LPF își dorește un program de vaccinare pentru toată Liga 1!

Impactul pe care l-a avut pandemia de coronavirus în fotbalul din România a fost unul destul de mare. După ce a fost interzis accesul spectatorilor pe stadioane, s-au amânat meciurile ce trebuiau disputate și s-a interzis antrenamentul sportivilor în grup, Liga Profesionistă de Fotbal încearcă să participe activ în lupta împotriva COVID-19, prin dorința de a realiza un amplu proces de vaccinare pentru toată Liga 1.

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a declarat că instituția sa a comunicat Guvernului această dorință, urmând să aștepte o poziție oficială din partea autorităților. Se pare că sportivii componenți ai loturilor naționale sau ai celor olimpice plus staff-ul tehnic al acestora vor face parte din etapa secundă a vaccinării.

Membrii Ligii 1, jucători, antrenori ori persoanele aflate în cadrul echipei în alte funcții, ar urma să fie vaccinate împotriva virusului:

„Nu putem vorbi acum de un pașaport de sănătate, dar e posibil să apară în viitor. Am văzut că s-a aprobat ca sportivii participanți la Jocurile Olimpice să fie incluși în etapa a doua a vaccinării și ne-ar interesa ca toți fotbaliștii, plus toți cei care participă la competiții de nivel profesionist, să fie și ei incluși în această fază de vaccinare…Mă pregătesc să mă întâlnesc și cu Ministrul Sportului, sper să ne primească repede” a declarat Justin Ștefan pentru ProSport.

Întoarcerea fanilor pe stadioane este posibilă din iunie-iulie!

Lipsa fanilor pe stadioane se resimte puternic atât pe plan financiar, cât și în performanța sportivilor pe teren. În alte țări, spre exemplu Marea Britanie, a fost demarată o campanie de readucere a spectatorilor în tribune, dar într-un număr limitat și controlat atent de autorități. În ceea ce privește situația fanilor din România, oficialul LPF a declarat:

„Nu există obligativitate, dar noi vom recomanda și în măsura în care vom reuși să ne vaccinăm cu toții vom puteam deschide și cealaltă discuție: revenirea publicului pe stadioane. Nu pot să vă spun când exact, din iunie sau din iulie,d ar trebuie să găsim soluții pentru întoarcerea fanilor în tribune…Încrederea în vaccin nu e una foarte ridicată, undeva la 50 – 60 la sută! Dar va crește…Intenționăm ca fotbaliștii din Liga 1 și antrenorii să fie folosiți în campanii pentru vaccinare. Așa cum a spus și Papa, cred că e etic să ne vaccinăm” a mai precizat oficialul LPF.

Oficialii LPF susțin vaccinarea!

Justin Ștefan susține că LPF este de acord cu vaccinarea și vor acționa împreună în acest sens:

`Cu siguranță mă voi vaccina, colegii mei la fel! Efectele secundare ale vaccinului nici nu sunt probate…Oricum, pe stadion poți controla situația mai bine față de ceea ce am văzut pe pârtia de schi (n.red. – referindu-se la aglomerație)”. a declarat Justin Ștefan.

Lazlo Balint, antrenorul celor de la UTA, își dorește să se vaccineze, pentru a se putea depăși această perioadă:

„Eu m-aș vaccina, e important să putem să ne face meseria și-mi doresc să revină suporterii în tribune. Lipsa fanilor a contat enorm! Nu e obligat nimeni, dar vedem ce va urma. Important este să nu mai existe multe perturbări ale competiției”, a declarat Laszlo Balint.

Părerile rămân împărțite!

Însă, părerile nu sunt întotdeauna similare. Spre exemplu, Liviu Antal, jucător al celor de la UTA, nu este de acord să se vaccineze:

„Nu e normal să te oblige să faci un vaccin anume. Fiecare este răspunzător pentru corpul lui și ia deciziile în așa fel încât să-i fie bine. Dacă vreau să mă vaccinez o voi face, dacă nu, nu! Nu trebuie să mă oblige nimeni. Vaccinez corpul meu, nu altul”, a declarat Liviu Antal.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!