Liga Campionilor la handbal feminin anulată din cauza pandemiei de Covid-19

Liga Campionilor la handbal feminin anulată din cauza pandemiei de Covid-19

Liga Campionilor la handbal feminin a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19.

Federația Europeană de Handbal (EHF) a confirmat anularea competiției programată la începutul lunii septembrie în Budapesta, Ungaria, potrivit unui comunicat postat pe pagina oficială EHF.

”EHF confirmă că turneul Final 4 programat pentru 3-6 septembrie la Budapesta a fost anulat. După ce am analizat situația la nivel global, am decis ca Final 4-ul acestui sezon competițional să nu mai aibă loc. Toate meciurile rămase au fost anulate”, se arată în comunicatul EHF.

”Am fost întotdeauna în contact foarte strâns cu Federația Maghiară de Handbal, care ne-a actualizat în mod regulat cu privire la factori precum restricții și limitări când vine vorba de, spre exemplu, călătorii internaționale și organizarea unor evenimente majore “, a declarat președintele EHF, Michael Wiederer.

„În ultimele luni, Federația Europeană de Handbal a spus mereu că meciurile se vor juca doar dacă se poate asigura un mediu sigur pentru toți cei implicați. Aici trebuie adăugat că organizarea unei finale a EHF4 necesită o pregătire diferită pe toate nivelurile, comparativ cu un singur meci din Liga Campionilor EHF. Există încă incertitudine în ceea ce privește evoluția pandemiei în Europa și, prin urmare, și a consecințelor unui festival de handbal în fața fanilor entuziaști”, a mai spus Weidrer.

Decizia EHF nu a fost primită cu mult entuziasm de reprezentanții Federației de Handbal din Ungaria. Secretarul general al HHF, Gabriella Horváth, a declarat: „Aceasta este o situație extraordinară – și nu există nicio îndoială că sănătatea și siguranța sunt mai presus de toate. Cu toate acestea, suntem dezamăgiți. Federația Maghiară de Handbal, ca organizator local, a fost întotdeauna gata să pregătească evenimentul și să facă tot posibilul pentru încă o mare finală a EHF4”.

Decizia de anulare a Ligii Campionilor la handbal feminin nu va afecta însă sezonul 2020/2021 al Ligii Campionilor, care va debuta pe 12-13 septembrie. ”Tragerea la sorți pentru faza grupelor rămâne programată pentru 1 iulie, la Viena. Sănătatea celor implicați are prioritate în acest moment, din acest motiv s-a ajuns la această decizie”, se precizează în comunicatul EHF.

Campioana SCM Râmnicu Vâlcea și vicecampioana CSM București ajunseseră până în sferturile Ligii Campionilor în actualul sezon. SCM Râmnicu Vâlcea ar fi trebuit să înfrunte Metz în sferturile Ligii Campionilor, iar CSM București urma să se dueleze cu Esbjerg. În condițiile anulării Ligii Campionilor la handbal feminin, cele două echipe românești vor avea ocazia să își arate valoarea abia în sezonul următor al Ligii.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!