Înmormântarea lui Maradona, amânată cu 5 ore. Incredibil ce s-a întâmplat la funeralii

Înmormântarea lui Maradona, amânată cu 5 ore. Incredibil ce s-a întâmplat la funeralii
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

Înmormântarea lui Maradona trebuia să aibă loc în jurul orei 19.30, ora României. Evenimentul a fost amânat însă cu aproximativ 5 ore. Decizia a fost luată după reacții incredibile ale fanilor.

Priveghiul a decurs fără incidente în primele ore, însă odată ce s-au strâns tot mai multe persoane lucrurile au degenerat. Potrivit publicației TyC Sports, ”totul s-a încheiat în cel mai rău mod posibil.

Poliția a intervenit în forță

Potrivit presei argentiniene, a fost necesară intervenția poliției pentru calmarea spiritelor, care a tras cu gloanțe de cauciuc, tunuri de apă și gaze lacrimogene, pentru a dispersa mulțimea care forța intrarea în Palatul Prezidențial unde era depus trupul neînsuflețit al lui Maradona.

Fanii lui Maradona au fost nemulțumiți că au avut voie să intre să-și vadă idolul doar până la orele 16, iar porțile au fost închise la 15:45. Aceștia au protestat aruncând cu pietre și sticle înspre Casa Rosada.

Potrivit TyC Sports, pentru a potoli haosul, au intervenit, de asemenea, unități de polițiști pe motociclete, care au dispersat oamenii prezenți pe Avenida de Mayo și în Plaza de Mayo, în apropiere de Casa Rosada.

Totodată, publicația Olé scrie că președintele Alberto Fernandez a încercat să liniștească spiritele și să discute cu oamenii care se aflau în apropierea gardului de acces în Casa Rosada. ”A încercat să evite un rău și mai mare”, subliniază ziariștii argentinieni.

Înmormântarea, transmisă live, online

În cele din urmă, autoritățile au decis suspendarea temporară a ceremoniei, pentru ca după câteva ore, spre miezul nopții – ora României, trupul lui Maradona a fost dus la cimitirul din Bella Vista, potrivit Tyc Sports.

Cimitirul Bella Vista este un cimitir privat, creat în anii ’80, la 30 de kilometri de Buenos Aires. Cimitirul are 13 hectare, iar aici sunt îngropați și părinții lui Diego Maradona.

La ceremonia de înhumare a lui Maradona au avut acces doar membrii familiei și prietenii apropiați. Armata a creat un culoar pentru ca masina mortuară să poată intra în cimitir, după ce la porțile cimitirului s-au adunat mii de oameni care au refuzat să plece din dorința de a-și lua pentru ultima dată adio de la marele Maradona.

Înmormântarea lui Maradona s-a încheiat aproape de ora 1, ora României, și a fost transmisă live, online.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!