Cel mai bun sportiv al anului 2020 a rămas fără contract! Cum s-a ajuns la această situație

Cel mai bun sportiv al anului 2020 a rămas fără contract! Cum s-a ajuns la această situație

Cel mai bun sportiv al anului 2020 a rămas fără contract! Cum s-a ajuns la această situație.

Lewis Hamilton nu și-a prelungit contractul cu Mercedes!

Britanicul a cucerit al șaptelea titlu mondial din carieră și a amânat într-o primă fază discuțiile pentru perioada sărbătorilor. Acum, la începutul lui 2021, Hamilton încă nu a semnat un nou contract cu Mercedes.

În comparație, Valtteri Bottas, colegul său, și-a prelungit înțelegerea încă din luna august. 40 de milioane de euro pe an se zvonește că ar fi suma cerută de Hamilton ca să continue alături de constructorul german.

Momentan, Lewis Hamilton se află în vacanță într-o destinație exotică. Acesta a fugit de situația tensionată din Anglia generată de pandemie și se relaxează în insulele Turks și Caicos, unde și-a sărbătorit ziua de naștere.

Cum s-a ajuns în această situație? Negocieri dificile pentru sportiv

Totto Wolff, șeful diviziei de Motorsport de la Mercedes, a afirmat că ultimele negocieri cu Lewis Hamilton au durat aproximativ 10 ore. În acest moment, nu există un motiv pentru care britanicul va refuza prelungirea contractului, însă fanii încep deja să-și pună întrebări.

Până la parafarea înțelegerii cu Hamilton, Mercedes va continua lucrările la mașina pe care o va trimite pe circuit în 2021. Totto Wolff și colaboratorii săi vor spera că britanicul va fi cel care o să o piloteze.

Contractul dintre Lewis Hamilton și Mercedes a expirat pe 31 decembrie 2020. Deși nu și-a manifestat niciodată dorința de a părăsi echipa constructorului german, pilotul britanic a tot amânat negocierile pentru o nouă înțelegere. Hamilton a spus că negocierea unei noi înțelegeri nu ar fi un moment oportun în mijlocul unei pandemii. Ulterior, acesta a subliniat că își dorește să se concentreze pe finalul de sezon din Formula 1.

Lewis Hamilton a împlinit recent 36 de ani și se pregătește pentru noua etapă din Formula 1.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!